Valitse sivu

Kevään 2021 toimintakalenteri sisältää paljon omaisten tarpeista nousseita tapahtumia, kursseja sekä ryhmiä. Toivottavasti pääsemme tammikuussa jatkamaan toimintaamme normaalisti. Vallitsevan tilanteen vuoksi kannattaa seurata verkkosivujemme tiedotusta tammikuun aikana.

AVOIMET JA SULJETUT RYHMÄT – TUKEA JA VIRKISTYSTÄ

Tänä keväänä FinFami Uusimaan vakioryhmien rinnalla on kokeilussa myös uusia avoimia ja suljettuja ryhmiä.

 AVOIMET RYHMÄT

Avoimet ryhmät Tiistaikahvio ja Toivotorstai jatkavat tutuilla paikoillaan. Avoimiin ryhmiin ovat tervetulleita kaikki omaiset eikä ryhmiin tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Uusina avoimina ryhminä aloittava mm. ryhmä vanhemmille ja keskusteluryhmä miehille. Vanhempien ryhmä on tarkoitettu omaisille, joiden täysi-ikäinen lapsi sairastaa psyykkisesti. Ryhmässä pääsee jakamaan kokemuksiaan ja tunteitaan. Ryhmää ohjaavat yhdistyksen vapaaehtoinen ja työntekijä. Miesomaisille suunnatussa keskusteluryhmässä päästään puhumaan miesten kesken mieltä askarruttavista asioista. Ryhmää ohjaa vertaisohjaaja.

Avoimiin ryhmiin mahtuu myös virkistystä! Kevätkaudella jatkavat myös saunaryhmä naisille sekä Metrolla metsään -luontoryhmä. Luontoryhmässä poiketaan mm. Siilitien, Koivusaaren ja Kulosaaren metroasemien lähimaastossa.

Tutustu avoimiin ryhmiin.

SULJETUT RYHMÄT

Suljettujen ryhmien puolella jatkavat vanhempainryhmät, puolisoryhmä sekä depressiokoulu. Kirjapiiri jatkaa myös tavalliseen tapaan ja Järvenpäässä on tarjolla Ovet-valmennus puolisoille.

Tutustu suljettuihin ryhmiimme ja ilmoittaudu mukaan!

VERKKORYHMÄT

Olemme vieneet entistä enemmän ryhmiä myös verkkoon, jotta mahdollisimman monelle mahdollistuisi osallistuminen erilaisiin ryhmiin. Tammikuussa alkaa ”Omainen, elätkö kaksoisroolissa -sote-alan ammattilaisena ja mielenterveysomaisena? -ryhmä Tukinetissä. Sisarusryhmä jatkaa Zoom -verkkoryhmänä ja ALO aikuiset lapsiomaiset ryhmän on siirtynyt kokonaan Zoom-verkkoryhmäksi.

Tutustu verkkoryhmiimme ja ilmoittaudu mukaan!

KURSSIT PERHEILLE, PARISKUNNILLE JA OMAISILLE

Kevään aikana järjestetään kolme kurssia.

 • Tarjoamme jälkeen viikonlopun mittaisen perhekurssin perheille, joissa vanhemmalla on mielenterveyden ongelmia ja perheessä on alakouluikäisiä lapsia.
 • Pariskuntakurssi pidetään tällä kertaa Karjalohjalla Lohja Spa & Resort kylpylähotellissa.
 • Suosittu omaisten voimavarakurssi painottuu tällä kertaa virkistäytymiseen ja vertaistukeen Hotelli Nuuksiossa Espoossa.

Lue lisää kursseistamme!

HANKI TIETOA VERKKOLUENNOILTAMME JA TEEMAPÄIVISTÄMME

Keväällä järjestämme seitsemän verkkoluentoa eri aiheista. Luentoja ei pääse enää seuraamaan toimistollemme, vaan luennot näkyvät vain verkkovälitteisesti Facebook-livelähetyksinä tai Zoom-verkkoluentoina.

 • Kaksisuuntainen mielialahäiriö – arjen tasapainoilua 19.1. klo 17.30 – 18.30
 • Päihteet perheessä -näkökulmana nuoren päihteiden käyttö 16.2. klo 17.30 – 18.30
 • Pakko-oireinen häiriö on kuin tulivuori 9.3. klo 17.30 – 18.30
 • Kriisit perheessä 30.3. klo 17.30 – 18.30
 • Unentaidot – löydä uni ilman lääkkeitä 13.4. klo 17.30 – 18.30
 • Psykoosisairaudet ja päihteet 18.5. klo 17.30 – 18.30
 • Monta mieltä perheessä – kuinka tukea lapsen kehitystä, kun perheessä on mielenterveyden pulmia? 8.6. klo klo 17.30 – 18.30

Verkkoluentojen lisäksi on tulossa teemapäiviä:

 • Psykoosisairaus perheessä -teemaryhmä 4.2. ja 11.2. klo 15-16.
 • Voimavara-lauantait x 6 tammi-toukokuussa.
 • Tukea nuorten vanhemmille -teemaillat 18.3. ja 25.3. klo 16.15-18.15

Lue lisää ja ilmoittaudu teemapäiviin.

OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTIEN VERKKOSEMINAARIT

Omaistoiminnan neuvottelukunnat järjestävät myös mielenkiintoisia verkkoseminaareja Helsingissä, Vantaalla, Nurmijärvellä, Hyvinkäällä ja Järvenpäässä. Myös seminaarit löytyvät tapahtumakalenteristamme.

KULTTUURIN KUUKAUSITARJONTA JA VIRKISTYSRETKET

Kulttuurin kuukausitarjonta jatkaa Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n eli Pollin kanssa mahtavaa yhteistyötä. Syksyn aikana kulttuurikaverit vierailevat mm. Ateneumissa ja Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa.

FinFami Uusimaan virkistysretkien kohteina ovat tällä kertaa Didrichsenin taidemuseo ja Hvitträsk.

Lue lisää kulttuuritarjonnasta sekä virkistysretkistä!

TERVETULOA KEVÄÄN 2021 TOIMINTAAN!

Valitse itsellesi sopivat ryhmät ja tapahtumat ja ilmoittaudu rohkeasti mukaan. Ilmoittautuminen kevään ryhmiin ja tapahtumiin alkaa torstaina 7.1.2021 klo 10.

Lisätietoja ma–to klo 9–15 p. 09 686 0260.

Kevään 2021 toimintakalenteri sisältää paljon omaisten tarpeista nousseita tapahtumia, kursseja sekä ryhmiä. Tervetuloa toimintaamme!

Lisätiedot ja yhteydenotot

Taru Nyström
Taru Nyström

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

p. 040 483 7983
[email protected]

Aiheesta muualla

Pin It on Pinterest