Eetu Karppanen aloitti Finfami Uusimaa ry:n järjestötyöntekijänä lokakuussa 2022. Eetu on koulutukseltaan teologian maisteri. Ennen siirtymistään Finfami Uusimaa ry:n palvelukseen Eetu toimi vapaaehtoistoiminnan asiantuntijana HyTe ry:n VESA-toiminnassa, jossa koordinoidaan ja kehitetään vapaaehtoistoimintaa espoolaisten seniorien hyväksi yhteistyössä Espoon kaupungin vanhusten palveluiden kanssa.

Eetun tehtäviin sisältyvät Finfami Uusimaa ry:n vapaaehtoistoiminta, vaikuttamisviestintä, verkostotyö sekä yhteistyö ammattilaisten kanssa.

”Minulle on kertynyt vuosien varrelta kokemusta vapaaehtoistoiminnan ja viestinnän tehtävistä eri kansalaisjärjestöistä. Minulle tärkeintä työssä on merkityksellisyys ja ihmisläheisyys sekä monipuolisuus ja tekemisen vapaus. Vaikka olen tehnyt paljon hallinnollista ja kehittämistyötä, haluan säilyttää ruohonjuuritason yhteyden loppukäyttäjään – mielenterveystoipujaan ja -omaiseen.”

Eetu on tehnyt edellisissä työtehtävissään vaikuttamisviestintää ja edunvalvontaa ja kokee mielenterveysomaisten asian itselleen merkityksellisenä. Usein omaiset jäävät yksin eikä heille kerrota erilaisista järjestöjen tarjoamista palveluista ja tukimuodoista.

”Läheisen sairastuminen tulee yllätyksenä ja järkytyksenä, jollaiseen kukaan ei ole valmistautunut etukäteen. Uupunut omainen ei välttämättä tiedä, miten toimia tilanteessa, jossa läheinen on sairastunut eikä hän välttämättä jaksa tai edes osaa hakea apua tilanteeseen. Vielä riittää tekemistä, jotta omaiset ja palvelut kohtaavat toisensa, sillä omaisten voimavarat eivät välttämättä riitä tiedon etsimiseen. Omaisen riski sairastua  on korkealla. Järjestöjen ennaltaehkäisevät, hyvinvointia ja terveyttä tukevat palvelut ovat tärkeitä omaisten toimintakyvyn säilymisessä.”

Minua saa lähestyä matalalla kynnyksellä – odotan etenkin mahdollisuutta tutustua vapaaehtoisiimme! Mahtavaa päästä Finfamin toimintaan mukaan!

 

Pin It on Pinterest