Valitse sivu

Omaistoiminnan neuvottelukuntien piti vierailla huhtikuun alussa eduskunnassa. Vierailun teemana oli lapset ja nuoret, ja tilaisuuden olisi eduskunnassa emännöinyt kansanedustaja Sofia Virta. Tilaisuudessa oli tarkoitus nostaa esiin asioita, joista olemme huolissamme. Teema on nyt jopa ajankohtaisempi kuin olimme vierailua suunnitellessa ajatelleetkaan.

Koronan synnyttämä poikkeustilanne luo haasteita meille kaikille. Erityisesti olemme huolissamme lapsiperheistä, sillä taloudelliset ja sosiaaliset huolet ovat lisääntyneet ja vaikutukset tulevat olemaan pitkäkestoisia.

Terveisiä kansanedustajalta

Vaikka vierailumme eduskuntaan koronan vuoksi peruuntuikin, kansanedustaja Sofia Virta lähetti meille terveisensä.

”Juuri ennen pääsiäistä julkaistun #MPkorona -nettikyselyn tulosten mukaan selvä enemmistö nuorista kärsii vallitsevan koronatilanteen vaikutuksista. 68 prosenttia 13–19-vuotiaista vastaajista kertoi, että virus on tuonut elämään huolia tai ongelmia tai pahentanut olemassa olevia.

 

Tämä on viesti, joka jokaisen aikuisen tulee huomioida. Yhdessä voimme osoittaa aitoa välittämistä ja pitää huolta jokaisesta nuoresta läpi poikkeusolojen. Vaikeissa oloissa elävillä nuorilla ei ole tulevina viikkoina turvapaikkana edes sitä koulua, eikä mahdollisuutta tuttuihin hengailuihin kavereiden kanssa. Sen takia on äärimmäisen tärkeä, että nuorisotyön, lastensuojelun sekä mielenterveys- ja päihdepalveluiden roolit nuorten hyvinvoinnin kannalta ymmärretään aidosti.

 

Siksi olen erityisen iloinen hallituksen viime viikolla julkistamiin panostuksista kuntiin, nuorisotyöhön sekä auttaviin puhelimiin.”

Kiitokset Sofia Virta, toivottavasti vierailu eduskuntaan onnistuu syyskaudella 2020!

Lisätiedot ja yhteydenotot

Eija Suominen
Eija Suominen

Verkostokehittäjä ja aluekoordinaattori

p. 050 534 8395
[email protected]

Pin It on Pinterest