FinFami Uusimaan henkilöstö on kasvanut kahdella uudella vahvistuksella. Syksyn aikana saimme uuden toimistoapulaisen Eero Kaasisen STEA:n Paikka auki -avustusohjelman kautta sekä uuden alueellisen omais- ja perhetyön koordinaattorin Tuulia Laaksosen. Tutustu Eeroon ja Tuuliaan!

Eeron terveiset

Hei, olen Eero, FinFami Uusimaan uusi toimistoapulainen elokuusta 2020 alkaen. Tulen työskentelemään vuoden ajan täällä Helsingin Jämsänkadun toimistolla. Luvassa on monipuolisia toimistotehtäviä, uusia tuttavuuksia ja kurkistuksia FinFamin työhön. Käsissäni on loistava mahdollisuus tutustua yhdistystoiminnan arkeen.

Saatat nähdä minua meidän toimistomme aulassa ja meidän erilaisissa tapahtumissamme sekä toisinaan olen ottamassa vastaan yleisnumeroomme tulevia puheluita. Tavoitteena olisi, että pääsisin kokeilemaan ja tekemään mahdollisimman paljon itselleni uusia asioita tämän työsuhteen aikana. Siispä avoimin mielin kohti tulevia haasteita! Työtehtäväni rahoituksen on mahdollistanut sosiaali- ja terveysministeriön Paikka auki -avustusohjelma.

Sitten hieman taustastani. Olen syntyjäni Savosta, tarkemmin sanottuna Enonkoskelta. Tie on vienyt siis lapsuuden saaristomaisemista ja vähälukuisten saimaannorppien keskeltä Helsinkiin töihin. On hyvinkin mielenkiintoista päästä kokemaan työelämää pääkaupunkiseudulla. Koulutukseltani olen venäjän kielen ja kulttuurin asiantuntija. Harrastuksiini kuuluvat lukeminen, luonnossa liikkuminen, pohdiskelu sekä tietenkin venäjän kieli ja kulttuuri. Kaikenlainen ihmisen hyvinvoinnin edistäminen on minun mielestäni tärkeää ja siksipä koen tämän työtehtävän itselleni mielekkääksi ja tärkeäksi. Näinä muuttuvina aikoina on erityisen tärkeää se, että meillä on hyvinvointia edistäviä palveluita käytettävissämme.

Toivotan mukavaa alkavaa syksyä jokaiselle!

Eero

Tuulian terveiset

Kesäkuun alun lämpimänä päivänä puhelin soi; minun toivotaan saapuvan työpaikka haastatteluun. Hetkeäkään empimättä otan tarjouksen vastaan, sovitaan aika ja paikka. Puhelun jälkeen alan miettimään, että mitenkäs niissä haastatteluissa kuuluikaan olla, edellisestä kun on vierähtänyt tovi. Takana on useita vuosia sairaanhoitajana psykiatrian saralla, sekä sairaalassa että avohoidon puolella. Nyt siis saattaa olla pitkään miettimäni suunnan vaihdos käsillä. Ja niinhän siinä kävi, että elokuussa aloitin FinFami Uudenmaan omais- ja perhetyön koordinaattorina.

Omalta osaltani mielenterveystyön ammattilaisena pyrin vaikuttamaan perheiden hyvinvointiin ja arjen sujuvuuteen alueellisen työn kautta. Tavoitteena on tuoda näkyvyyttä FinFamin tuottamille palveluille; tiedon jakamiselle, tuelle ja neuvonnalle, koulutuksille ja materiaalien tuottamiselle. Verkostoituminen ja yhteistyö ovat toinen tärkeä ulottuvuus. Yhdessä muiden toimijoiden kanssa vaikuttavuus paranee ja laajenee. Sairastuminen vaikuttaa koko perheeseen, omaiset ja läheiset tarvitsevat tietoa ja tukea, inhimillisen kohtaamisen ammattilaisen kanssa. Mielen hyvinvointi on koko perheen asia.

Tällä hetkellä vallitseva tilanne tuo omat haasteensa kaikkien elämään ja arjessa selviytymiseen. Mielenterveyspoolin puheenjohtaja Olavi Sydänmaanlakka vaatii hallitukselta panostuksia mielenterveyteen budjettiriihessä (STT info 21.8.2020). Elämme tilanteessa, jonka hoitamisella tai hoitamatta jättämisellä on vaikutuksia tulevaisuuteen. Pyritään pitämään itsestämme huolta, jotta voimme auttaa apua tarvitsevia ja yhdessä miettiä keinoja parhaan mahdollisen toiminnan saavuttamiseksi.

Odotan mielenkiinnolla yhteistyötä kanssanne.

Tuulia

Lisätiedot ja yhteydenotot

Eero Kaasinen
Eero Kaasinen

Viestintävastaava

p. 045 7881 8843
[email protected]

Pin It on Pinterest