Valitse sivu

Alueellisessa verkostotyössä, omaistoiminnan neuvottelukunnissa, on oltu uuden äärellä keväisen epidemian vuoksi. 15 omaistoiminnan neuvottelukuntaa on kokoontunut verkkoyhteyksillä. Tämä on mahdollistanut vuoropuhelun, tiedon vaihdon ja tulevaisuuden suunnittelun.

Tämä vuosi on haastanut meitä kaikkia; niin yksityis- kuin työelämässä. Alkuvuodesta kukaan ei olisi voinut uskoa, miten elämämme muuttuisi. Myös alueellisessa verkostotyössä, omaistoiminnan neuvottelukunnissa, on oltu uuden äärellä. Olimme aina nähneet tärkeäksi kokoontua muutaman kerran vuodessa yhteistuumin tuottamaan kuntakohtaisia palveluja. Näin emme voineet toimia tänä keväänä. Hetki piti miettiä tilannetta. Ei kuitenkaan voi jäädä siihen, ettei mitään voi tehdä vaan otetaan uusi suunta ja sitten toimitaan.

Niinpä päätimme jokaisessa 15 omaistoiminnan neuvottelukunnassa kokoontua verkkopohjaisin yhteyksin. Näin on kuitenkin mahdollistunut vuoropuhelu, tiedonvaihto ja tulevaisuuden suunnittelu. On ollut ilo huomata, että niin moni taho loi uusia palveluja ja tapoja toimia. Ilo on ollut myös huomata, miten näitä asioita halutaan jakaa ja tsempata toisiamme.

Meidän järjestöjen on tulevan suunnittelussa erityisesti huomioitava, ketä tämä aika on haastanut eniten ja suunnattava sinne voimavarojamme. Toivottavasti me järjestöt voimme sitä jatkossakin tehdä; olemmehan lähellä ihmistä.

Tässä ajassa tulee muistaa kaikkien jaksamisen edistäminen. Tästä meistä jokainen voi ottaa ja tuleekin ottaa vastuuta. Koska viimeksi kysyit työkaverilta, läheiseltä, naapurilta, miten jaksat tämän ajan muutoksissa?

Viimeisen puolen vuoden aikana on peruuntunut lukuisa määrä seminaareja, neuvottelukuntien verkostopäivä, lasten ja nuorten edunvalvonnan päätösseminaari ja sen tiimoilta eduskuntavierailu. Nämä kaikki peruuntuivat, mutta eivät todellakaan ole unohtuneet.

Kaikesta, ikävästäkin, voi syntyä uutta ja hyvääkin. Olemme oppineet uusia työmuotoja ja osa niistä jää varmasti käyttöön. Tämä aika on myös lisännyt asioiden jakamista ja keskusteluja. Tämäkin on hyvä foorumi kiittää kaikista keskusteluista, kannustamisesta, jakamisesta, työn uudelleen suunnittelusta kaikkia verkostojeni yhteistyökumppaneita; ilman teitä tämä aika olisi ollut todellakin paljon haastavampaa.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Eija Suominen
Eija Suominen

Verkostokehittäjä ja aluekoordinaattori

p. 050 534 8395
[email protected]

Pin It on Pinterest