Birgitta

Birgitan miehen poika Mikko sairastui kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön aikuisena. Tämä on hänen tarinansa.

Miltä tuntunut?

Olimme olleet mieheni kanssa vasta vähän aikaa naimisissa ennen mieheni pojan sairastumista. Minulla oli hyvin erilaiset suunnitelmat elämälleni, kuin tämä tilanne, mihin jouduimme. Olen käynyt omat kriisini jo läpi enkä koe liittyväni asiaan. Olin alkuvaiheessa aika turhautunut tilanteeseen, sillä mieheni ex-vaimo soitteli jatkuvasti miehelleni. Olisin halunnut elää huoletonta elämää ja matkustella. Onneksi tilanne rauhoittui aika nopeasti. En oikein edes tiedä, mitä kaikkea perheessä tapahtui.

Miten työstetty?

Kaipaamme mieheni kanssa rauhallista ja tavallista elämää, joten kotona olemme sopineet, ettemme puhu asiasta. Minulla on ihan hyvät välit mieheni ex-vaimoon nykyään, vaikka aluksi hänen puhelunsa ärsyttivätkin. Ymmärrän perheen tarpeen käsitellä tapahtunutta, mutta itse haluan pysyä asiasta kaukana.

Mistä toivoa nyt?

Olemme vihdoin päässeet matkustelemaan ja viettämään aikaa mieheni kanssa kahdestaan. Mieheni poika voi käsittääkseni nykyään aika hyvin ja on päässyt työelämään. En usko, että kohtaamme enää samanlaista kriisiä.

Birgitta

Birgitta 52-vuotias Matin vaimo. Matin poika Mikko sairastui aikuisena kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.

Jatka Pasin tarinaan

Palaa tarinoiden pääsivulle

Pin It on Pinterest