Kuntayhteistyö / Neuvottelukunnat

Kuntayhteistyö kokoaa mielenterveystyössä mukana olevia ammattilaisia, luottamushenkilöitä ja kokemusasiantuntijoita – sekä omaisia että kuntoutujia – paikallisiksi verkostoiksi, omaistoiminnan neuvottelukunniksi. Neuvottelukunnat kokoontuvat säännöllisesti kehittäen alueen mielenterveys- ja päihdepuolen palvelutarjontaa omaisille ja perheille.

Tämä osio esittelee Uudenmaan alueen omaistoiminnan neuvottelukunnat, avaa niiden toimintaa, ja tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa Uudenmaan neuvottelukuntien tekemään työhön.

Omaistoiminnan neuvottelukunnista yleisesti

Neuvottelukunnat tuovat tietoa ja näkemyksiä eri tahoilta, joihin haasteisiin sitten pyritään etsimään ratkaisuja. Omaisnäkökulma on korostetusti esillä. Kunnissa on hyvin erilaiset tarpeet ja nämä tulevat esille neuvottelukuntatyöskentelyssä ja kokemuksia jaetaan kuntien kesken. Kunnissa järjestetään luentoja, seminaareja ja tiedotuspäiviä, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Neuvottelukunnissa keskeinen synergiaetu on sen jäsenten hyvin laaja oman alansa asiantuntijuus. Lisäksi kustannustehokkuus toteutuu hyvin vastavuoroisin tilajärjestelyin.

Neuvottelukunnat toimivat hyvin kevyin rakentein ja kokoukset järjestyvät myös vastavuoroisuusperiaatteella. Kokousten puheenjohtaja tulee kunnasta ja sihteerinä toimii yhdistyksemme työntekijä, joka jakaa muistiot laajalla jakelulla.

Neuvottelukuntatyöskentely on pitkäjänteistä ja tavoitteellista toimintaa, johon kuuluu jatkuva suunnittelu, arviointi ja reagointi alueellisiin tarpeisiin. Tärkein kehittämisen kohde kaikkialla on kuntien luottamusjohdon, työntekijöiden ja kuntalaisten välisen vuorovaikutuksen lisääminen.

Uudenmaan omaistoiminnan neuvottelukuntia ovat Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää-Tuusula, Kerava, Kirkkonummi, Lohja, Loviisa, Nurmijärvi, Porvoo-Askola, Raasepori-Hanko, Riihimäki-Loppi-Hausjärvi, Sipoo, Vantaa ja Vihti-Karkkila.

Tutustu neuvottelukuntiin tarkemmin kunkin neuvottelukunnan omalla sivulla.

Kuva suurenee klikkaamalla.

Lisätietoja

Eija Suominen

Verkostokehittäjä ja aluekoordinaattori
p. 050 534 8395
eija@finfamiuusimaa.fi

Lisää aiheesta

Pin It on Pinterest