Ryhmät

Avoin ryhmätoiminta

Yhdistyksen avoin toiminta on matalan kynnyksen vertaisryhmätoimintaa. Omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada vertaistukea läheisen sairauteen liittyvissä asioissa sekä tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Suljettu ryhmätoiminta

Yhdistys tarjoaa erilaisia suljettuja vertaisryhmiä, joihin ei oteta kesken kauden uusia ryhmäläisiä. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat vertaisohjaajat. Useat ryhmistä on määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan diagnoosin mukaan.

Suljettuihin ryhmiin tulee ilmoittautua määräaikaan mennessä. Ryhmiin ei oteta ryhmä aikana uusia osallistuja, ellei toisin mainita.

Avoimet ryhmät

Avoin iltaryhmä

Keskusteluryhmä kaikille omaisille ja läheisille, joita mietityttää oma jaksaminen ja suhde sairastuneeseen läheiseen. Tavoitteena on vertaistuen mahdollistaminen turvallisessa ympäristössä.

Toivotorstai

Vertaistuellinen avoin ryhmä päihde- ja mielenterveysasiakkaan omaisille sekä heidän läheisilleen.

Avoin ryhmä senioreille

Keskusteluryhmä on tarkoitettu yli 65-vuotiaille omaisille. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ja etsitään voimaa arkeen ja iän tuomien yllätyksien kestämiseen. Ryhmää ohjaa vertaisohjaaja.

Kohtaamon kello viiden tee

Vertaistuellinen Kohtaamon kello viiden tee on kaikille avoin tilaisuus tulla kuulemaan erilaisista elämänkokemuksista.

Tiistaikahvio

Kaikille avoin vapaamuotoinen tilaisuus, jossa keskitytään keskusteluun ja ihmisten arvokkaaseen kohtaamiseen.

Aikuiset lapsiomaiset ALO

Vertaistuellinen iltaryhmä aikuisille lapsiomaisille on yhdistyksen yhdessä koulutettujen kokemusasiantuntijoiden ja yhdistyksen työntekijän yhdessä ohjaama kerran kuukaudessa tapahtuva ryhmä.

Avoin ryhmä puolisoille

Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma puoliso sairastaa. Ryhmää ohjaa vertaisohjaaja.

Matalankynnyksen maanantai

Kaikille avoin matalankynnyksen maanantai on vapaaehtoisten ylläpitämä kohtaamispaikka mielenterveysomaisille.

Miesten saunailtamat

Saunomista miesten malliin vuokratussa saunassa, pienten tarjottavien kera. Ryhmän tavoitteena on luoda rento paikka avoimeen keskusteluun sekä yhdessäoloon tutustuen uusiin ystäviin.

SkiditKeilailut

SkiditKeilailut järjestetään joka torstai Kallion Fun Bowling -keilahallilla. Mukaan mahtuu kerrallaan kahdeksan osallistujaa. Skidit ovat tervetulleita mukaan, mutta keilaamaan saa tulla myös yksin!

Suljetut ryhmät

Vanhempainryhmä yli 25-vuotiaiden vanhemmille

Ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joiden yli 25-vuotias lapsi sairastaa psyykkisesti.

Vanhempainryhmä alle 25-vuotiaiden vanhemmille

Ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joiden alle 25-vuotias lapsi sairastaa psyykkisesti.

Puolisoryhmä

Ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka elävät parisuhteessa psyykkisesti oireilevan kanssa.

Omaisen ABC

Vastasairastuneiden läheisille tarkoitetussa ryhmässä käsitellään palvelujärjestelmää, psyykkisen sairauden herättämiä tunteita, omaa jaksamista, arjen sujumista ja suhdetta sairastuneeseen läheiseen.

Ryhmä epävakaiden läheisille

Ammatillisesti ohjatun ryhmän tarkoituksena on lisätä osallistujien ymmärrystä ja voimavaroja asiantuntijatiedon sekä vertaistuen avulla.

Kirjoitustyöpaja: Miten kirjoittaa mielenterveydestä?

Näytelmäkirjailija ja dramaturgi Jussi Moilan ohjaamassa kirjoitustyöpajassa työstetään vapaasti omia aiheita itseä varten.

Kirjapiiri

Kirjapiiri on kaikille lukemisesta kiinnostuneille omaisille tarkoitettu vapaamuotoinen keskusteluryhmä, jossa jaetaan teosten herättämiä ajatuksia ja yhteisiä lukukokemuksia.

Omakuva N.Y.T.

Kaikille suunnatussa taideperustaisessa kasvuryhmässä käsitellään elämään liittyviä tärkeitä kysymyksiä kuten millainen on suhteeni itseeni, toisiin ihmisiin ja maailmaan.

Prospect-vertaistukiryhmä

Prospect on ryhmämalli, joka tukee omaisten selviytymistä ja jaksamista. Keskeistä on omien ajatusten ja kokemusten vaihtaminen ryhmää varten luotujen tehtävien harjoitusten avulla.

Toimintakalenteri

Toimintakalenterista löydät kaikki yhdistyksen tarjoamat

  • avoimet- ja suljetut vertaisryhmät
  • kurssit
  • virkistys- ja teemapäivät
  • yleisöluennot ja muut tilaisuudet
  • kulttuurin kuukausitarjonnan.

Toimintakalenteri sisältää myös tiiviin infopaketin yhdistyksen muista ajankohtaisasioista. 

Pin It on Pinterest