Space!

Tilaa nuorten ehkäisevään mielenterveystyöhön

Nuoruus on mielentila. Nuoruus on arvokasta.

Space! -projektin tavoite on kehittää matalan kynnyksen palvelua nuorille, joiden perheenjäsen, ystävä tai läheinen on sairastunut psyykkisesti, ja joiden kohdalla näin ollen hyvinvoinnin riskit ovat kohonneet. Palvelu suunnataan 16–29 –vuotiaille opiskelijoille.

Kehitettävässä palvelussa nuorille tarjotaan omaisyhdistysten ja taiteilijoiden yhdessä järjestämää osallistavaa taiteellista ryhmätoimintaa, jossa tärkeää on sosiaalinen vahvistaminen ja nuorten yksilöllisten tarpeiden ja osaamisen huomioiminen. Projekti painottuu edistämään nuorten omaisten hyvinvointia ja vertaisuutta sekä vahvistamaan osallisuutta. Space! –projektissa toimii myös nuorista koostuva ohjausryhmä, joka osallistuu projektin suunnitteluun ja arvojen määrittelyyn.

Starttiapuna toiminnan käynnistämiselle eri alueilla toimii FinFami – Uusimaa ry:n MiMi-projektin neljän toimintavuoden aikana (2012–2015) kehitetty taiteellisen kasvuryhmän malli, Omakuva N.Y.T.

Yhteistyö ja toiminnan käynnistäminen

Space! -projekti toteutuu yhteistyössä viiden alueellisen FinFami -yhdistyksen kanssa Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa.  Uudellamaalla yhteistyötä toteutetaan ainakin Espoon kunnan kanssa.

Space! -projekti järjestää näiden alueiden nuorisotoimijoille maksuttomia perehdytyskoulutuksia sekä verkostokokouksia, jotka vahvistavat keskinäistä yhteistyötä ja tuovat taiteen ja kulttuurin näkökulmia nuorten palveluiden suunnitteluun.

Projekti liittyy ajankohtaiseen tutkimukseen toimimalla valtakunnallisen ArtsEqual –tutkimushankkeen virallisena vuorovaikutuskumppanina.

Yhteistyötä tavoitellaan 2. asteen oppilaitosten, järjestöjen, opiskeluterveydenhuollon ja taidelaitosten kanssa. Yhteistyön kautta tavoitetaan toiminnan piiriin useampia nuoria ja samalla eri alojen toimijat oppivat toisiltaan uusia sisältöjä ja työtapoja.

NUORISOTOIMIJA, TULE MUKAAN SPACE!-VERKOSTOON!
Taide todella toimi.

SPACE!

 Tilaa nuorten ehkäisevään mielenterveystyöhön

2016 – 2018

Omakuva N.Y.T. -ryhmistä luovia itseilmaisun keinoja sisäisten maailmojen kuvaamiseen.

Kuva: Emilia Ikäheimo

Opiskelijoille mahdollisuuksia kohtaamiseen ja oman itsen pohdintaan.

Kuva: Emilia Ikäheimo

Suhteet ystäviin, perheeseen ja yhteisöön otetaan huomioon.

Kuva: Karoliina Ek

Vuorovaikutus ja vuoroin vaikuttuminen: taiteilijat, nuoret ja sosiaali- ja terveysalojen ammattilaiset yhdessä.

Kuva: Emilia Ikäheimo

Ihmettely ja ei -tietävä asenne, uteliaisuus maailmaa ja toisia kohtaan.

Kuva: Emilia Ikäheimo

Taide avaa uusia näkökulmia itseen ja ympäröivään todellisuuteen. Taide ja luovuus on osa hyvinvointia. Taide kuuluu kaikille.

Kuvat: Emilia Ikäheimo

Taiteen kautta kokemus voi tulla näkyväksi uusin tavoin.

Kuva: Tuomo Eerikäinen

Kokemus otetaan vastaan sellaisena kuin se on, kaunistelematta tai kauhistelematta.

Kuva: Sanni Sihvola

Ajankohtaista

Syystervehdys Space!-projektilta: Muistakaa katsoa myös pöytäpintojen alapuolelle!

Space! Tilaa nuorten ehkäisevään mielenterveystyöhön -projektin viimeiset kuukaudet ovat käsillä. Kokoamme monia palasia yhteen. Työmme on sisältänyt Omakuva N.Y.T. -nimisen taideperustaisen kasvuryhmämallin pilotointia nuorten ryhmissä moniammatillisen yhteistyön...

Mitä kaikuu avaruudessa?

Space! Tilaa nuorten ehkäisevään mielenterveystyöhön -projektin terveisiä taideuniversumin reunalta. Avaruus on kiehtova asia. Wikipedia kertoo, että avaruus on tähtitieteessä pääosin tyhjiön muodostama osa maailmankaikkeutta Maan ilmakehän ulkopuolella. Suurin osa...

Space!-projekti Kolumbiassa

Space!-projekti siirtää konttorinsa Bogotáan, Kolumbiaan ajalle 12.1. - 2.2. Matkan tarkoituksena on kouluttaa paikallisia järjestötoimijoita ja yhteisötaiteilijoita Omakuva N.Y.T. -ohjausmallin käyttöön. Matkaa voit seurata Facebookissa Space Kolumbiassa -sivulla....

Lisätietoja

Sanni Sihvola

Projektikoordinaattori
p. 045 7733 2203
sanni@finfamiuusimaa.fi

Ursula Hallas

Projektityöntekijä
p. 045 7734 7836
ursula@finfamiuusimaa.fi

Pin It on Pinterest