Tietoa yhdistyksestä

Mikä on FinFami Uusimaa ry?

FinFami Uusimaa ry – Omaiset mielenterveyden tukena on omaisyhdistys, joka toiminnallaan edistää omaisten hyvinvointia, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia.

Annamme tietoa psyykkisistä sairauksista sekä tukea omaisen jaksamiseen arjen haasteissa. Tarjoamme omaisille myös ryhmiä, luentoja, opintopiirejä, kursseja ja virkistystoimintaa. Vertaistukiryhmät ovat ammattilaisten ja koulutettujen vertaisohjaajien ohjaamia ja ne on tarkoitettu puolisoille, sisaruksille, vanhemmille, lapsille ja aikuisille lapsiomaisille.

Yhdistys pyrkii toiminnallaan vaikuttamaan Uudenmaan alueen mielenterveyspalveluihin korostaen omaisnäkökulmaa perheen pärjäävyyden edistämisessä. Yhdistys toimii yhteistyössä kuntien, mielenterveystyötä tekevien viranomaisten ja ammattilaisten, asiantuntijoiden sekä järjestöjen kanssa. Projekteissamme kehitämme ryhmä- ja kurssitoimintaa ja tutkimme työmalleja, joiden avulla mielenterveyskuntoutujaa ja hänen perhettään voidaan tukea.

Kuva suurenee klikkaamalla.

Tavoiteet

Yhdistyksen tavoitteena on lisätä

• avoimuutta mielenterveysongelmista puhuttaessa
  • tietoa mielenterveyden asioissa
  • omaisten ja perheiden selviytymistä ja hyvinvointia
  • omaisten ottamista huomioon yhteistyökumppanina hoitoprosessissa.
Rahoitus

Yhdistyksen toiminta on täysin riippuvainen Veikkauksen tuesta ja muiden julkisten toimijoiden myöntämistä avustuksista.

Yhdistyksen hallitus 1/2017 – 12/2018:

• Markus Raivio, puheenjohtaja
  • Tiina Saarinen, varapuheenjohtaja
  • Arja Heino-Gabrielsson, jäsen
  • Sauli Suominen, jäsen
  • Päivi Söderholm, jäsen
  • Seppo Eronen, jäsen
  • Jukka Suurmäki, jäsen
Yhdistyksen arvot
  • Kunnioitus ja yksilöllisyys
    Jokaisen yksilölliset tarpeet huomioidaan ja niitä kunnioitetaan sekä kuullaan ja niihin pyritään vastaamaan.
  • Inhimillisyys ja asiakaslähtöisyys
    Asiakkaan lähtökohdista ja tarpeista käsin tapahtuvaa toimintaa ja kohtaamista, joka perustuu dialogisuuteen, turvallisuuteen ja luottamuksellisuuteen.
  • Tasa-arvoisuus
    Jokainen otetaan vastaan ja hyväksytään sellaisena kuin hän on, häntä ei pyritä muuttamaan ihmisenä, vaan pyritään vaikuttamaan hänen ympärillään oleviin asioihin ja olosuhteisiin.
  • Avoimuus
    Luodaan mahdollisuus avoimelle vuorovaikutukselle, jossa painottuvat kannustavaa ilmapiiriä lisäävät tekijät.

Postiosoite

Kumpulantie 5, 00520 Helsinki

Käyntiosoite

Jämsänkatu 2 C, 4. kerros

Puhelin

Sähköposti

info@finfamiuusimaa.fi

Yhdistyksen työntekijöiden tiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.

Tuki ja neuvonta arkisin klo 10 – 15 numerossa 09 686 0260.

Liitteet