Viime viikonloppuna järjestettiin FinFami Uusimaa ry:n ensimmäinen omaisten ja heidän läheistensä MeKa-kurssi kylpylähotelli Päiväkummussa Karjalohjalla. MeKa-kurssin sisään oli upotettu kolme erilaista kurssia: omaisten tieto- ja tukikurssi; joka oli tarkoitettu ensisijaisesti omaisille, joiden läheisen sairastumisesta on korkeintaan muutamia vuosia tai jotka ovat uusia yhdistyksen toiminnassa; pariskuntakurssi, joka oli tarkoitettu pariskunnille, joista toisella on psyykkistä oireilua sekä virkistyskurssi; joka oli tarkoitettu omaisille ja heidän sairastuneille läheisilleen.

Viikonloppu keräsi yhteen yli 70 omaista ja heidän läheistään sekä kahdeksan FinFami Uusimaa ry:n työntekijää. Mukaan mahtui sekä järjestön toiminnassa pitkään mukana olleita että ensi kertaa toimintaan tutustuvia finfamilaisia. Viikonloppu oli täynnä monenlaista ohjelmaa. Kurssilaiset suorittivat omaa kurssiohjelmaansa viikonlopun ajan ja sen lisäksi tarjolla oli kaikille yhteistä ohjelmaa kuten luentoja, lavatanssijumppaa, saunomista rantasaunalla ja rentoutumista kylpylän allasosastolla. Lauantai-iltana oli mahdollisuus viilettää pitkin tanssilattiaa Marita Taavitsaisen siivittämänä.

Viikonlopun aikana solmittiin uusia tuttavuuksia ja muisteltiin menneitä. Tunnelma oli välitön, iloinen ja toisia kunnioittava. Sunnuntain palautekeskustelussa moni kertoi viihtyneensä ja rentoutuneensa viikonlopun aikana.

Ja ensi vuonna uusiksi! FinFami Uusimaa ry:n seuraava MeKa-kurssi järjestetään 12. – 14.4.2019!

Aiheesta muualla

Pin It on Pinterest