Suljetut ryhmät

 

Suljetuissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Useat ryhmistä on määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan diagnoosin mukaan. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat vertaisohjaajat.

Suljettuihin ryhmiin tulee ilmoittautua määräaikaan mennessä. Ryhmiin ei oteta ryhmän aikana uusia osallistuja, ellei toisin mainita.

Tutustu myös avoimiin ryhmiin, alueryhmiin ja verkkoryhmiin

Henkilö lukee kirjaa rannalla.

Kehon ja mielen rentoutta ja hyvinvointia – TRE®

Kokoonnumme kahtena arki-iltana vahvistamaan kehon ja mielen rentoutta ja hyvinvointia TRE-itsehoitomenetelmän avulla.

Henkilö lukee kirjaa rannalla.

Kirjapiiri

Kirjapiiri on kaikille lukemisesta kiinnostuneille omaisille tarkoitettu vapaamuotoinen keskusteluryhmä, jossa jaetaan teosten herättämiä ajatuksia ja yhteisiä lukukokemuksia.

Kaksi henkilöä pitävät toisiaan kädestä ulkona.

Puolisoryhmä

Ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka elävät parisuhteessa psyykkisesti oireilevan henkilön kanssa. Tavoitteena on oman vahvuuden lisääntyminen.

Kaksi henkilöä pitävät toisiaan kädestä.

Vanhempainryhmät

Ammatillisesti ohjatut vertaistukiryhmät on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsi sairastaa psyykkisesti. Ryhmässä pääsee jakamaan kokemuksiaan ja saa tietoa ja tukea omaan jaksamiseen.
Kaksi henkilöä piirtävät ja kirjoittavat liitutaululle.

Omakuva N.Y.T. - taideperustainen kasvuryhmä

Ryhmä on tarkoitettu nuorille aikuisille (18–30 v), jotka toivovat tukea liittyen itsetuntemukseen, identiteettiin ja ihmissuhteisiin. Ryhmässä käydään läpi elämäntarinaa, tunteita ja vuorovaikutusta taideharjoitteiden kautta.

Kaksi ihmistä pitelevät toisiaan sormesta kiinni.

PSYKOFYYSISIÄ KEINOJA VIREYSTILAN SÄÄTELYYN

Psykofyysisiä keinoja vireystilan säätelyyn on ahdistus-, paniikki-, jännitys- ja stressioireisille mielenterveysomaisille tarkoitettu ryhmä.

Henkilö koskettaa sammalmattoa kaksin käsin luonnossa.

Taitoryhmä

Ryhmä on tarkoitettu omaisille, jotka haluavat oppia taitoja, joilla tukea omaa jaksamista ja hyvinvointia omassa arjessa ja haasteellisissa tilanteissa psyykkisesti oireilevan läheisen kanssa.

Kaksi henkilöä pitävät toisiaan kädestä.

Taitoryhmä 2

Onko sinun vaikea ilmaista tunteitasi? Tunnistaa omia tarpeitasi? Räjähdätkö helposti? Tule mukaan Taitoryhmään, jossa tavoitteena on oppia taitoja, jotka helpottavat elämää ja vähentävät itselle haitallista käyttäytymistä.
Mäntyjen latvaoksia maasta suoraan ylöspäin katsottuna.

Unelmakeidas

Tule mukaan unelmoimaan! Teemme yhdessä unelmamme näkyviksi askartelemalla, piirtämällä ja maalaamalla.

Pin It on Pinterest