Suljetut ryhmät

 

Suljetuissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Useat ryhmistä on määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan diagnoosin mukaan. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat vertaisohjaajat.

Suljettuihin ryhmiin tulee ilmoittautua määräaikaan mennessä. Ryhmiin ei oteta ryhmän aikana uusia osallistuja, ellei toisin mainita.

Tutustu myös avoimiin ryhmiin, alueryhmiin ja verkkoryhmiin

Henkilö lukee kirjaa rannalla.

Mielenterveys- ja päihdeomaisten ryhmä

Keskusteluryhmä omaisille, joiden läheisellä on haasteita mielenterveyden sekä päihteiden käytön kanssa.

Henkilö lukee kirjaa rannalla.

Kirjapiiri

Kirjapiiri on kaikille lukemisesta kiinnostuneille omaisille tarkoitettu vapaamuotoinen keskusteluryhmä, jossa jaetaan teosten herättämiä ajatuksia ja yhteisiä lukukokemuksia.

Mäntyjen latvaoksia maasta suoraan ylöspäin katsottuna.

Tietoa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä

Ryhmässä käydään läpi, miten sairaus ilmenee, miten sairaus vaikuttaa perheen dynamiikkaan ja perheen hallintakeinoihin, miten läheisenä voisin toimia jatkossa ja huomioida perheenjäseneni sairautta.

Kolme palikkaa pinottuna päällekkäin. Palikoissa on kirjaimet A, B ja C.

Vaikeista tunteista omannäköiseen elämään

Ryhmässä tavoitteena on vahvistaa arvostavaa ja myönteistä suhdetta omaan itseen. Lisäksi pohditaan, kuinka yhteys toisiin ihmisiin voisi rakentua vahvemmin ja elämä voisi tulla entistä omannäköisemmäksi.

Kaksi henkilöä pitävät toisiaan kädestä.

Vanhempainryhmät

Ammatillisesti ohjatut vertaistukiryhmät on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsi sairastaa psyykkisesti. Ryhmässä pääsee jakamaan kokemuksiaan ja saa tietoa ja tukea omaan jaksamiseen.
Henkilö on kyykyssä rantakalliolla ja aallot lyövät rantaan.

Elämän merkityksellisyyttä vahvistamassa

Merkityksellisyys on keskeinen mielen hyvinvoinnin lähde, mutta se auttaa myös selviytymään vaikeissa elämäntilanteissa.

Lue lisää

Ryhmä epävakaiden läheisille

Ammatillisesti ohjatun ryhmän tarkoituksena on lisätä osallistujien ymmärrystä ja voimavaroja asiantuntijatiedon sekä vertaistuen avulla.

Kaksi ihmistä pitelevät toisiaan sormesta kiinni.

PSYKOFYYSISIÄ KEINOJA VIREYSTILAN SÄÄTELYYN

Psykofyysisiä keinoja vireystilan säätelyyn on ahdistus-, paniikki-, jännitys- ja stressioireisille mielenterveysomaisille tarkoitettu ryhmä.

Kaksi henkilöä pitävät toisiaan kädestä ulkona.

Puolisoryhmä

Ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka elävät parisuhteessa psyykkisesti oireilevan henkilön kanssa. Tavoitteena on oman vahvuuden lisääntyminen.

Henkilö istuu laiturilla ja katsoo eteenpäin. Vesi on tyyni.

Olenko läheiseni laituri vai pelastusrengas?

Suljettu ryhmä omaisille, joiden läheisellä on ahdistuneisuutta tai masennusta.

Miten tunnistan ja säätelen läheiseni sairastumisesta nousevia tunteita ja ajatuksia? Ryhmässä työskennellään tunteiden ja ajatusten tunnistamisen, sekä säätelyä tukevien teemojen parissa.

Henkilö koskettaa sammalmattoa kaksin käsin luonnossa.

RYHMÄ YKSINÄISYYDESTÄ

Ryhmä yksinäisyydestä on yhdistyksen vapaaehtoisten pitämä vertaistuellinen ryhmä. Ryhmässä käsitellään yksinäisyyden kokemusta mielenterveysomaisen näkökulmasta.

Yhteistyöryhmät

Suljetut yhteistyöryhmät ovat läheisille suunnattuja vertaistukiryhmätoimintaa, jonka FinFami Uusimaa ry tuottaa yhteistyökumppaneiden kanssa. Ryhmästä saat vertaistukea, tietoa läheisen sairaudesta ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Ryhmät edellyttävät asiakkuutta yhteistyötahoon.

Tukea vanhemmille

 

Yhteistyöryhmä Helsingin nuorisoaseman kanssa, osallistua voi nuorisoaseman asiakkaiden vanhemmat.

Ryhmä on tarkoitettu psyykkisesti oireilevien 13-18 -vuotiaiden nuorten vanhemmille. Ryhmä sisältää vanhemmuuteen ja nuoren psyykkiseen oireiluun liittyvää tietoa ja alustuksia eri teemoista, unohtamatta vertaistuellista keskustelua.

Ryhmässä vanhempi pääsee jakamaan kokemuksiaan ja tunteitaan sekä saa tietoa ja tukea omalle jaksamiselle. Tavoitteena on vanhemman hyvinvoinnin tukeminen. Ryhmään voi osallistua nuorisoaseman asiakkaiden läheiset.

 

Ryhmä kokoontuu FinFami Uusimaan tiloissa,
Jämsänkatu 2 C, Helsinki.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin 13.2-5.3. kello 16.30-18.30.

Iloa varhain

 

Iloa varhain -ryhmä on tarkoitettu alle 8 kuukauden ikäisten vauvojen äideille, joilla on lievää masennusta tai riski sairastua synnytyksen jälkeiseen masennukseen.

Ryhmässä opettelemme tunnistamaan omia tunteita ja mielialaan vaikuttavia tekijöitä. Voit rakentaa omaa työkalupakkiasi masennuksen ehkäisyyn ja lievittämiseen. Ryhmässä sinulla on myös mahdollisuus keskustella samantyyppisessä elämäntilanteessa olevien kanssa.

Ryhmään otetaan 5 äitiä ja vauvaa.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa 2.2- 23.3 klo 9-11.30 Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksessa.
Voit hakea ryhmään ottamalla yhteyttä Helsingin kaupungin lapsiperheiden sosiaalineuvontaan tai keskustelemalla asiasta neuvolassa. 


Lapsiperheiden sosiaalineuvonta
Avoinna ma-pe 09-12
Puh +358931015454

Voimavaroja vanhemmuuteen

Ryhmä psyykkisesti oireilevien lasten vanhemmille.

Ryhmä on tarkoitettu 10-17 -vuotiaiden lasten vanhemmille, jotka ovat huolissaan lapsen oireilusta. Esimerkiksi haasteita koulunkäynnissä, psyykkistä oireilua tai sosiaalisia vaikeuksia.

Ryhmä järjestetään yhteistyössä FinFami Uusimaa ry:n ja Keusoten perhesosiaalityön kanssa seurakunnan tarjoamissa tiloissa.
Vanhan kirkon tila, Kirkkotie 2, 04400 Järvenpää

Kokoontumiset keskiviikkoisin 10.1., 17.1., 24.1., 31.1., 7.2. ja 14.2 klo 16.30-18.30.

Pin It on Pinterest