Valitse sivu

Suljetut ryhmät

 

Suljetuissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Useat ryhmistä on määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan diagnoosin mukaan. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat vertaisohjaajat.

Suljettuihin ryhmiin tulee ilmoittautua määräaikaan mennessä. Ryhmiin ei oteta ryhmän aikana uusia osallistuja, ellei toisin mainita.

Tutustu myös avoimiin ryhmiin ja verkkoryhmiin.

Henkilö lukee kirjaa rannalla.

Kirjapiiri

Kirjapiiri on kaikille lukemisesta kiinnostuneille omaisille tarkoitettu vapaamuotoinen keskusteluryhmä, jossa jaetaan teosten herättämiä ajatuksia ja yhteisiä lukukokemuksia.

Ihminen kävelee pitkospuita pitkin luonnossa sateenvarjon kanssa.

Kun vanhempi sairastaa psyykkisesti

Onko lapsesi vanhemmalla tai sinulla mielenterveyden pulmia? Ryhmä on tarkoitettu vanhemmalle, joka kaipaavat tietoa, miten puhua lapsen kanssa psyykkisestä sairaudesta ja miten turvata lapsen hyvää arkea.

Kolme palikkaa pinottuna päällekkäin. Palikoissa on kirjaimet A, B ja C.

Omaisen ABC

Vastasairastuneiden läheisille tarkoitetussa ryhmässä käsitellään palvelujärjestelmää, psyykkisen sairauden herättämiä tunteita, omaa jaksamista, arjen sujumista ja suhdetta sairastuneeseen.

Mäntyjen latvaoksia maasta suoraan ylöspäin katsottuna.

Omaisten oivallusillat

Ryhmä omaisille, jotka ovat jo edenneet omaisensa sairauden hyväksymisvaiheeseen. Tavoitteena on auttaa omaista aivoymmärryksen ja osallistamisen keinoin lisäämään mielensä joustavuutta ja näkemään toivoa tulevaisuudessa.

Kaksi ihmistä pitelevät toisiaan sormesta kiinni.

OVET-VALMENNUS® PUOLISOILLE JÄRVENPÄÄSSÄ

Valmennus tarjoaa tietoa ja tukea elämäntilanteeseen, jossa puolison/kumppanin
tuen tarve on lisääntynyt mielenterveydellisten pulmien myötä.

Kaksi henkilöä pitävät toisiaan kädestä ulkona.

Puolisoryhmä

Ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka elävät parisuhteessa psyykkisesti oireilevan henkilön kanssa. Tavoitteena on oman vahvuuden lisääntyminen.

Henkilö koskettaa sammalmattoa kaksin käsin luonnossa.

Taitoryhmä

Ryhmä on tarkoitettu omaisille, jotka haluavat oppia taitoja, joilla tukea omaa jaksamista ja hyvinvointia omassa arjessa ja haasteellisissa tilanteissa psyykkisesti oireilevan läheisen kanssa.

Kaksi henkilöä pitävät toisiaan kädestä.

Vanhempainryhmät

Ammatillisesti ohjatut vertaistukiryhmät on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsi sairastaa psyykkisesti. Ryhmässä pääsee jakamaan kokemuksiaan ja saa tietoa ja tukea omaan jaksamiseen.

Pin It on Pinterest