Valitse sivu

Suljetut ryhmät

 

Suljetuissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Useat ryhmistä on määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan diagnoosin mukaan. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat vertaisohjaajat.

Suljettuihin ryhmiin tulee ilmoittautua määräaikaan mennessä. Ryhmiin ei oteta ryhmän aikana uusia osallistuja, ellei toisin mainita.

Tutustu myös avoimiin ryhmiin ja verkkoryhmiin.

Kaksi henkilöä pitävät toisiaan kädestä.

Vanhempainryhmät

Ammatillisesti ohjatut vertaistukiryhmät on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsi sairastaa psyykkisesti. Ryhmässä pääsee jakamaan kokemuksiaan ja saa tietoa ja tukea omaan jaksamiseen.
Henkilö on kyykyssä rantakalliolla ja aallot lyövät rantaan.

Tunneryhmä

Jääkö mieleesi pyörimään tunne, joka vaivaa ajatuksissa ja vie energiasi? Haluatko kehittää tunnetaitojasi? Ryhmässä tarkastellaan omaa tapaa tulkita tilanteita ja reagoida niihin ja etsitään keinoja hallita tunnetiloja.

Kaksi henkilöä pitävät toisiaan kädestä ulkona.

Puolisoryhmä

Ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka elävät parisuhteessa psyykkisesti oireilevan henkilön kanssa. Tavoitteena on oman vahvuuden lisääntyminen.

Henkilö istuu laiturilla ja katsoo eteenpäin. Vesi on tyyni.

Depressiokoulu

Ammatillisesti ohjattu depressiokoulu omaisille, jotka tuntevat itsensä uupuneiksi. Miten ajatukset, toiminnot, ongelman­ratkaisutaidot tai sosiaaliset suhteet vaikuttavat mielen hyvinvointiin?

Henkilö lukee kirjaa rannalla.

Kirjapiiri

Kirjapiiri on kaikille lukemisesta kiinnostuneille omaisille tarkoitettu vapaamuotoinen keskusteluryhmä, jossa jaetaan teosten herättämiä ajatuksia ja yhteisiä lukukokemuksia.

Mäntyjen latvaoksia maasta suoraan ylöspäin katsottuna.

Omaisten oivallusillat

Ryhmä omaisille, jotka ovat jo edenneet omaisensa sairauden hyväksymisvaiheeseen. Tavoitteena on auttaa omaista aivoymmärryksen ja osallistamisen keinoin lisäämään mielensä joustavuutta ja näkemään toivoa tulevaisuudessa.

Kaksi henkilöä piirtävät ja kirjoittavat liitutaululle.

Omakuva N.Y.T. - taideperustainen kasvuryhmä

Ryhmä on tarkoitettu nuorille aikuisille (18–30 v), jotka toivovat tukea liittyen itsetuntemukseen, identiteettiin ja ihmissuhteisiin. Ryhmässä käydään läpi elämäntarinaa, tunteita ja vuorovaikutusta taideharjoitteiden kautta.

Pin It on Pinterest