Vertaistarinat

Miltä tuntuu, kun läheinen sairastuu psyykkisesti? Miten läheisen sairaus vaikuttaa arkeen?

Mielenterveysomaisten tarinat tarjoavat mahdollisuuden lukijoille syventää ymmärrystä siitä, miten psyykkinen sairaus vaikuttaa myös sairastuneen läheisen elämään. Tarinoiden kautta voit löytää vertaistukea myös omaan tilanteeseesi.

Omaisten kertomaa

Rikkoutuneen mielen omaisena

Tytär kertoo lapsuudestaan skitsofreniaa sairastavan äidin kanssa. Myöhemmin myös veljellä todettiin sama sairaus.

Lue tarina

 

Kirje isälle

Tyttären tunteikas kirje isälle, joka on käynyt läpi psykoosin ja taistelee alkoholismin kanssa. Tarinan keskeisiä teemoja ovat tyttären ja isän välinen suhde sekä läheisen auttaminen. 

Lue tarina

Äiti saa puhelun, jossa kerrotaan, että pojalla on puhjennut psykoosi

Kannabiksen käyttö on laukaissut pojalla skitsofrenian. Äidin mielestä pojalla on takanaan loistava elämä. Itsensä äiti pitää kiinni työelämässä ja arjessa ajattelemalla, että ne asiat, joita ei voi itse muuttaa, on hyväksyttävä.

Lue tarina

Kuuntele tarina

Yksinhuoltajaisän huoleton poika sairastuu yllättäen

Kallion katuja tallannut veijari sairastuu vanhempiensa yllätykseksi kesken viidennen luokan kevättä. Vuosi päättyy lastenlinnan psykiatriselle osastolle. Lapsen sairastumisen myötä nousseet tunteet askarruttavat isää – reagoinko ja ajattelenko oikein?

Lue tarina

Mä oon skitson sisko ja se on ok

Itsenäistymisen ja ylioppilaskirjoitusten äärellä painiskelevan tytön tarina, kun veljellä todetaan skitsoaffektiivinen häiriö.

Lue tarina

Kun yksi sairastuu, monen maailma muuttuu

Mikolla on mielenterveysongelmia. Miltä Mikosta tuntuu, entä hänen läheisistään? Tutustu Mikon ja hänen läheistensä tarinoihin.

Tarinat on laatinut FinFami Uusimaa ry:n tuki- ja neuvontatiimin työntekijät ja kokemusasiantuntijat. Tarinat perustuvat tuki- ja neuvontatyössä kohdattuihin tosielämän tapauksiin.

Hyvän elämän avaimia

Hyvän elämän avaimia on juttusarja, jossa mielenterveysomaiset jakavat voimavaravinkkejä muille vastaavassa tilanteessa oleville. 

Tutustu juttusarjaan

Kohdatut-podcast

Kohdatut on kymmenosainen podcast-sarja mielenterveydestä ja vaikeista elämäntilanteista, joista ei yleensä kerrota ääneen. Sarja on myös puhetta paremmasta arjesta, toivosta, eheydestä ja vertaistuen voimasta.

Tutustu Kohdattuihin

Haluatko jakaa oman tarinasi?

Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteella [email protected]

Pin It on Pinterest