Vertaistapaamiset ja -puhelut

Vertaistapaamisessa omainen pääsee peilaamaan omia tunteitaan ja huoliaan toisen omaisen kanssa.

Vertaistapaaminen

Vertaistapaamiset on tarkoitettu kaikille omaisille ja läheisille, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia.

Vertaistapaamisessa omainen pääse peilaamaan omia tunteitaan ja huoliaan toisen omaisen kanssa. Vertainen on yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen, jolla on omakohtainen kokemus läheisen psyykkisestä sairastumisesta. Vertaistapaamisessa on mahdollista saada näkökulmia ja kannustusta vertaiselta.

Ennen vertaistapaamisiin osallistumista omaisen tulee käydä ainakin kerran yhdistyksen omaisneuvonnassa, jotta tapaamista varten voidaan löytää sopiva vertainen.

Mikäli haluat vertaistapaamisen itsellesi tai lisätietoja asiasta, ota yhteyttä soittamalla (p. 09 686 0260) tai sähköpostitse ([email protected])!

Pyrimme järjestämään vertaistapaamisen kahden viikon sisällä yhteydenotosta. Huomioithan, että tapaamisten järjestämiseen voivat vaikuttaa lomat ja muut henkilökunnan poissaolot.

Vertaispuhelu

Vertaispuhelut on tarkoitettu kaikille omaisille ja läheisille, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia.

Jos vertaistapaaminen ei onnistu esimerkiksi pitkän välimatkan, liikkumisen, terveydentilan tai jonkin muun syyn vuoksi, on mahdollista puhua myös puhelimessa vertaisen kanssa.

Vertainen on yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen, jolla on omakohtainen kokemus läheisen psyykkisestä sairastumisesta. Vertaispuhelussa on mahdollista saada näkökulmia ja kannustusta vertaiselta. Ennen vertaispuhelua omaisen tulee käydä ainakin kerran yhdistyksen omaisneuvonnassa tai keskustella työntekijän kanssa puhelimitse, jotta tapaamista varten voidaan löytää sopiva vertainen.

Mikäli haluat vertaispuhelun itsellesi tai lisätietoja asiasta, ota yhteyttä soittamalla (p. 09 686 0260) tai sähköpostitse ([email protected])!

Pyrimme järjestämään vertaispuhelun kahden viikon sisällä yhteydenotosta. Huomioithan, että tapaamisten järjestämiseen voivat vaikuttaa lomat ja muut henkilökunnan poissaolot.

 

Omaisten vertaistukipuhelin TORSTAISIN klo 15-19

Vertaispuhelin on tarkoitettu kaikille omaisille ja läheisille, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia. Sinulla on mahdollisuus keskustella omasta tilanteestasi ja kokemuksistasi psyykkisesti oireilevan läheisenä ja peilata tunteitasi ja huoliasi vertaisen kanssa. Vertainen on koulutettu kokemusasiantuntija. Puhelimeen voi soittaa nimettömästi ja puhelut ovat luottamuksellisia. Puhelintuki on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ota yhteyttä, etsitään yhdessä keinoja tilanteen ja jaksamisen tukemiseksi!

Omaisten vertaistukipuhelin p. 040 6124933 joka torstai klo 15-19! Puhelusta veloitetaan paikallisverkkomaksu (pvm).

Yhteistyössä FinFami Uusimaa ry ja Helsingin kaupungin psykiatria– ja päihdepalvelut.

Ota yhteyttä

Eetu Karppanen
Eetu Karppanen

Järjestötyöntekijä / vapaaehtoistoiminta, verkostotyö, vaikuttamisviestintä

p. 044 493 6033
[email protected]

Omaisten vertaistukipuhelin

p. 040 6124933
keskiviikkoisin klo 15-19

Puhelusta veloitetaan paikallisverkkomaksu (pvm).

Pyydä vertaistukitapaamista tai -puhelua

Täytä yhteydenottolomakkeemme, jos toivot vertaistapaamista- tai puhelua vertaistukihenkilömme kanssa. Kaikilla vertaistukihenkilöillämme on omakohtaista kokemusta psyykkisesti oireilevan läheisen kanssa.

Keskustelut ovat luottamuksellisia. Voit peilata ajatuksia, kokemuksia ja tunteita samankaltaista kokeneen henkilön kanssa.

Olethan ennen tukitapaamisen toivomista ollut yhteydessä työntekijäämme. Jos et ole ollut, varaa aika tältä sivulta.

Huomioithan:

  • Tukitapaamiset järjestetään pääsääntöisesti yhdistyksen toimitiloissa Helsingissä (os. Jämsänkatu 2).
  • Olethan ennen tukitapaamisen toivomista ollut yhteydessä työntekijäämme. Jos et ole ollut, varaa aika tältä sivulta.
  • Vertaistukijamme ovat vapaaehtoisia. Emme voi täydellä varmuudella luvata sinulle vertaistaamista tai -puhelua, mutta käytännössä lähes poikkeuksetta löydämme sopivan vertaisen.
  • Pyrimme järjestämään vertaispuhelun tai -tapaamisen kahden viikon sisällä ensimmäisestä yhteydenotosta. Poikkeuksena loma-ajat ja vapaaehtoistoimintaa koordinoivan työntekijän muista syistä johtuvat poissaolot.
  • Mikäli elämäntilanteesi on kovin kriisiytynyt tai vaikea, niin varaathan keskusteluajan ennemmin työntekijällemme tai ole yhteydessä valtakunnalliseen kriisipuhelimeen.

Sukupuoli

Haluan

Omaisena olen

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteen.

Pin It on Pinterest