Valitse sivu

Vertaistapaamiset ja -puhelut

Vertaistapaamisessa omainen pääsee peilaamaan omia tunteitaan ja huoliaan toisen omaisen kanssa.

Vertaistapaaminen

Omaisneuvonnan uutena muotona yhdistyksessämme on mahdollisuus kahdenkeskiseen vertaistapaamiseen. Vertaistapaamiset on tarkoitettu kaikille omaisille ja läheisille, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia.

Vertaistapaamisessa omainen pääse peilaamaan omia tunteitaan ja huoliaan toisen omaisen kanssa. Vertainen on yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen, jolla on omakohtainen kokemus läheisen psyykkisestä sairastumisesta. Vertaistapaamisessa on mahdollista saada näkökulmia ja kannustusta vertaiselta.

Ennen vertaistapaamisiin osallistumista omaisen tulee käydä ainakin kerran yhdistyksen omaisneuvonnassa, jotta tapaamista varten voidaan löytää sopiva vertainen.

Mikäli haluat vertaistapaamisen itsellesi tai lisätietoja asiasta, ota yhteyttä!

 

Vertaispuhelu

Omaisneuvonnan uutena muotona yhdistyksessämme on mahdollisuus myös kahdenkeskiseen vertaispuheluun. Vertaispuhelut on tarkoitettu kaikille omaisille ja läheisille, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia.

Jos vertaistapaaminen ei onnistu esimerkiksi pitkän välimatkan, liikkumisen, terveydentilan tai jonkin muun syyn vuoksi, on mahdollista puhua myös puhelimessa vertaisen kanssa.

Vertainen on yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen, jolla on omakohtainen kokemus läheisen psyykkisestä sairastumisesta. Vertaispuhelussa on mahdollista saada näkökulmia ja kannustusta vertaiselta. Ennen vertaispuhelua omaisen tulee käydä ainakin kerran yhdistyksen omaisneuvonnassa tai keskustella työntekijän kanssa puhelimitse, jotta tapaamista varten voidaan löytää sopiva vertainen.

Mikäli haluat vertaispuhelun itsellesi tai lisätietoja asiasta, ota yhteyttä!

Ota yhteyttä

[email protected]
p. 09 686 0260

Lue lisää

Pin It on Pinterest