Valitse sivu

Vertaistapaamiset ja -puhelut

Vertaistapaamisessa omainen pääsee peilaamaan omia tunteitaan ja huoliaan toisen omaisen kanssa.

Vertaistapaaminen

Omaisneuvonnan uutena muotona yhdistyksessämme on mahdollisuus kahdenkeskiseen vertaistapaamiseen. Vertaistapaamiset on tarkoitettu kaikille omaisille ja läheisille, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia.

Vertaistapaamisessa omainen pääse peilaamaan omia tunteitaan ja huoliaan toisen omaisen kanssa. Vertainen on yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen, jolla on omakohtainen kokemus läheisen psyykkisestä sairastumisesta. Vertaistapaamisessa on mahdollista saada näkökulmia ja kannustusta vertaiselta.

Ennen vertaistapaamisiin osallistumista omaisen tulee käydä ainakin kerran yhdistyksen omaisneuvonnassa, jotta tapaamista varten voidaan löytää sopiva vertainen.

Mikäli haluat vertaistapaamisen itsellesi tai lisätietoja asiasta, ota yhteyttä soittamalla (p. 09 686 0260) tai sähköpostitse ([email protected])!

 

Vertaispuhelu

Omaisneuvonnan uutena muotona yhdistyksessämme on mahdollisuus myös kahdenkeskiseen vertaispuheluun. Vertaispuhelut on tarkoitettu kaikille omaisille ja läheisille, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia.

Jos vertaistapaaminen ei onnistu esimerkiksi pitkän välimatkan, liikkumisen, terveydentilan tai jonkin muun syyn vuoksi, on mahdollista puhua myös puhelimessa vertaisen kanssa.

Vertainen on yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen, jolla on omakohtainen kokemus läheisen psyykkisestä sairastumisesta. Vertaispuhelussa on mahdollista saada näkökulmia ja kannustusta vertaiselta. Ennen vertaispuhelua omaisen tulee käydä ainakin kerran yhdistyksen omaisneuvonnassa tai keskustella työntekijän kanssa puhelimitse, jotta tapaamista varten voidaan löytää sopiva vertainen.

Mikäli haluat vertaispuhelun itsellesi tai lisätietoja asiasta, ota yhteyttä soittamalla (p. 09 686 0260) tai sähköpostitse ([email protected])!

 

Omaisten vertaistukipuhelin keskiviikkoisin klo 15-19

Vertaispuhelin on tarkoitettu kaikille omaisille ja läheisille, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia. Sinulla on mahdollisuus keskustella omasta tilanteestasi ja kokemuksistasi psyykkisesti oireilevan läheisenä ja peilata tunteitasi ja huoliasi vertaisen kanssa. Vertainen on koulutettu kokemusasiantuntija. Puhelimeen voi soittaa nimettömästi ja puhelut ovat luottamuksellisia. Puhelintuki on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ota yhteyttä, etsitään yhdessä keinoja tilanteen ja jaksamisen tukemiseksi!

Omaisten vertaistukipuhelin p. 040 6124933 joka keskiviikko klo 15-19! Puhelusta veloitetaan paikallisverkkomaksu (pvm).

Yhteistyössä FinFami Uusimaa ry ja Helsingin kaupungin psykiatria– ja päihdepalvelut.

Ota yhteyttä

Tiina Finnberg
Tiina Finnberg

Omais- ja perhetyöntekijä / Vapaaehtoistyö ja perheiden palveluohjaus / Anhörig och familjerådgivning

p. 040 483 7983
[email protected]

Omaisten vertaistukipuhelin

p. 040 6124933
keskiviikkoisin klo 15-19

Puhelusta veloitetaan paikallisverkkomaksu (pvm).

Pin It on Pinterest