Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta omaisyhdistyksessä

Omaisten kokemukset ja asiantuntijuus ovat tärkeitä ja välttämättömiä yhdistyksen toiminnalle ja sen kehittämiselle. Vapaaehtoiset omaistoimijat monipuolistavat yhdistyksen tarjontaa ja toimintaa mm. ohjaamalla ryhmiä, osallistumalla yhdistyksen esittelytilaisuuksiin ja oppilaitosyhteistyöhön, olemalla kokemusasiantuntijoina messuilla ja seminaareissa. Vapaaehtoistoimintaa kehitetään jatkuvasti yhteistyössä vapaaehtoistoimijoiden ja yhdistyksen työntekijöiden kanssa.

Tule mukaan yhdistyksen vapaaehtoistoimijoiden joukkoon, jos

  • olet psyykkisesti oireilevan tai psyykkisesti sairastuneen omainen tai läheinen: sisar, veli, äiti, isä, puoliso, isovanhempi, aikuinen lapsiomainen.
  • sairastumisesta on kulunut riittävä aika, olet sinut asian kanssa ja työstänyt asiaa itse esimerkiksi omaisryhmätoiminnassa.
  • sinulla on aikaa joko satunnaisesti tai säännöllisesti vapaaehtoistyöhön annettavaksi.

Tarjoamme vapaaehtoistoiminnan tueksi

  • perus- ja lisäkoulutusta
  • työnohjauksellisia ryhmätapaamisia
  • virkistäytymistä
  • ryhmävakuutuksen.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan vapaaehtoistoimintaan!

Lisätietoja

Taru Nyström

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
p. 040 483 7983
taru@finfamiuusimaa.fi

Koulutusta vapaaehtoistoimijoille

Prospect-ohjaajakoulutus

Laita hyvä kiertämään, ryhdy Prospect-ryhmän ohjaajaksi!

Finfamin Prospect-ryhmät lisäävät tutkitusti omaisten hyvinvointia ja jaksamista. Vapaaehtoisena toimivia Prospect-ryhmänohjaajia on koko Suomessa jo lähes 70 ja Prospect-ryhmiin on osallistunut yli 500 omaista.

FinFami Uusimaa ry järjestää Prospect-ryhmänohjaajakoulutuksen syksyllä 2017. Koulutukseen voi osallistua Prospect-ryhmän käynyt omainen, joka haluaa jatkossa toimia ryhmänohjaajana. Yksipäiväinen koulutus antaa valmiudet toimia ohjaajana Prospect-vertaisryhmässä.

Koulutukseen voivat osallistua myös omaisyhdistyksen työntekijät, jotka haluavat tutustua lähemmin Prospect-vertaistukiryhmän toimintamalliin.

Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutusmateriaalista vastaa Mielen-terveysomaisten keskusliitto – Finfami. Matka- ja majoituskuluista vastaavat alueyhdistykset.

Pin It on Pinterest