Valitse sivu

Verkkoryhmät

Verkkoryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan etänä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Verkkoryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Tutustu myös avoimiin ryhmiin ja suljettuihin ryhmiin (kokoontuvat Helsingissä).

Kaksi henkilöä seisovat rannalla ja pitelevät toisiaan kädestä.

AIKUISET LAPSIOMAISET (ALO)

Avoin ryhmä aikuisille omaisille, joiden vanhempi sairastaa psyykkisesti tai jotka ovat lapsuudessa eläneet psyykkisesti sairastavan vanhemman kanssa. Tule jakamaan kokemuksia ja voimaantumaan vertaistuesta. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä.

Ihminen seisoo metsässä.

Askeleita mielen piristämiseen

Zoom-verkkoryhmässä tarkastellaan ajatusten ja toiminnan vaikutuksia mielialaan, opiskellaan poispääsyä haitallisista toimintamalleista sekä etsitään työkaluja omaan jaksamiseen.

Ihmisiä istuu ringissä tuoleilla valoisassa huoneessa.

Avoin chat mielenterveysomaisille

Verkossa joka keskiviikko klo 17–19 kokoontuva avoin ryhmä. Chat tarjoaa mahdollisuuden käydä vertaistuellisia keskusteluja muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Viisi ihmistä seisoo vierekkäin pidellen toisistaan kiinni.

Facebook-ryhmä omaisille

Onko läheiselläsi mielenterveysongelmia? Kaipaatko vertaistukea? Tervetuloa ryhmäämme keskustelemaan ja vaihtamaan kuulumisia muiden mielenterveysomaisten kanssa!

Kaksi ihmistä pitelevät toisiaan kädestä.

Hyvinvointia mielenterveyskuntoutujien omaisille ja läheisille -verkkoryhmä

Kasvokkainen live-ryhmä mielenterveyskuntoutujien omaisille ja läheisille toteutetaan verkossa webex-alustalla. Ryhmän alussa on alustus ja sen jälkeen on keskustelua ja jakamista.

Ihminen pitelee käsissään valokuvakameraa.

ILON HETKIÄ -KUVAPAJA

Mielenterveysomaisille tarkoitetussa Ilon hetkiä -kuvapajassa suunnataan yhdessä huomiota iloa tuoviin asioihin omassa arjessa.
Nainen makaa lattialla ja selaa puhelinta. Vieressä toinen henkilö käyttää kannettavaa tietokonetta.

Omainen – elätkö kaksoisroolissa?

Läheisesi oireilee psyykkisesti ja työskentelet itse alalla. Tuntuuko ristiriitaiselta hakea apua itselle? Kaipaisitko vertaistukea? Tule mukaan suljettuun verkkoryhmään, jossa keskustellaan nimimerkillä.

Viisi ihmistä seisoo vierekkäin pidellen toisistaan kiinni.

Omaisen ABC verkossa

Verkkoryhmä hiljattain sairastuneiden läheisille. Tavoitteena on sairauden herättämien tunteiden tunnistaminen  ja omaisen oman jaksamisen ja elämän­hallinnan parantuminen vertaistuen ja asiantuntijatiedon avulla.

Viisi ihmistä seisoo vierekkäin pidellen toisistaan kiinni.

Puolisoryhmä verkossa

Ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka elävät parisuhteessa psyykkisesti oireilevan henkilön kanssa. Tavoitteena on oman vahvuuden lisääntyminen.

Kaksi henkilöä seisovat ulkona käsikkäin.

Sisarusryhmä verkossa

Zoom-verkkoryhmä (video) omaisille, joiden sisarus sairastaa psyykkisesti. Ryhmä kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoisin. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä.

Nainen istuu sängyllä kannettava tietokone sylissään. Lapsi leikkii vieressä palikoilla.

Verkkovanhempainryhmä 3: alle ja yli 25 -vuotiaiden vanhemmille

Ammatillisesti ohjattu verkkovanhempainryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsi sairastaa psyykkisesti. Ryhmässä pääsee jakamaan kokemuksiaan ja saa tietoa ja tukea omaan jaksamiseen.

Nainen makaa lattialla ja selaa puhelinta. Vieressä toinen henkilö käyttää kannettavaa tietokonetta.

TUKEA NUORTEN VANHEMMILLE -TEEMAILLAT

Teams-verkkoryhmä, jossa annetaan tietoa ja vinkkejä psyykkisesti oireilevan alaikäisen nuoren tukemiseen sekä vanhemman omaan jaksamiseen.

Nainen istuu sängyllä kannettava tietokone sylissään. Lapsi leikkii vieressä palikoilla.

Verkkoryhmä alle kouluikäisten lasten vanhemmille, kun puoliso tai ex-puoliso sairastaa psyykkisesti

Ryhmän tarkoituksena on tukea vanhemmuutta ja alle kouluikäisten lasten hyvää kehitystä sekä löytää työkaluja vanhempien jaksamiseen.

Pin It on Pinterest