Valitse sivu

Avoimet ryhmät

HUOM! Avoimet ryhmät ovat tauolla kevään ja kesän koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi, mutta olet tervetullut verkkoon keskustelemaan. Avoin chat mielenterveysomaisille järjestetään keskiviikkoisin klo 17–19.

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Tutustu myös suljettuihin ryhmiin ja verkkoryhmiin.

Jakkaralla on kolme vihreää pyyhettä.

Naisten saunaryhmä

Saunomista naisomaisten kesken keskiviikkoiltaisin klo 17–19. Saunaryhmä kiertää viisi yleistä saunaa pääkaupunkiseudulla vapaaehtoisen johdolla. Ilmoittaudu jokaiselle saunomiskerralle erikseen viimeistään saman viikon tiistaina.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Mies astumassa metroon.

Metrolla metsään -luontoryhmä

Omaisille avoin luontoryhmä, jossa mennään porukalla “metrolla metsään”
torstai-iltaisin klo 17–19 kerran kuukaudessa. Ryhmän tavoitteena
on ulkoilla yhdessä ja löytää uusia luontokohteita lähiympäristöstä. Lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Kaksi henkilöä pitävät käsissään vihreän värisiä emalimukeja.

Matalankynnyksen maanantai

Kaikille avoin matalankynnyksen maanantai on vapaaehtoisten ylläpitämä kohtaamispaikka mielenterveysomaisille. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua.

Lue lisää

Teekuppi jossa on teetä.

Tiistaikahvio

Kaikille avoin vapaamuotoinen ryhmä, jossa keskitytään keskusteluun ja ihmisten arvokkaaseen kohtaamiseen.

Kaksi kättä muodostavat yhdessä sydämen muodon.

Toivotorstai

Vertaistuellinen avoin ryhmä päihde- ja mielenterveysasiakkaan omaisille sekä heidän läheisilleen. Tavoitteena on saada tietoa, tukea ja toivoa omaan jaksamiseen.

Kaksi henkilöä ovat käsikkäin.

Avoin ryhmä puolisoille

Avoin ryhmä puolisoille on tarkoitettu monenlaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille, joita yhdistää puolison mielenterveyden ongelmat. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma puoliso sairastaa.

Henkilö pitää toista henkilöä kainalossaan.

Avoin ryhmä senioreille

Keskusteluryhmä on tarkoitettu yli 65-vuotiaille omaisille. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ja etsitään voimaa arkeen ja iän tuomien yllätyksien kestämiseen. Ryhmää ohjaavat vertaisohjaajat.

Kaksi henkilöä seisovat ulkona ja pitävät toisiaan kädestä.

Sisarusryhmä

Avoin ryhmä on tarkoitettu omaisille, joiden sisarus sairastaa psyykkisesti. Tule jakamaan kokemuksia ja voimaantumaan vertaistuesta. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä. Ei ilmoittautumista.

Kaksi henkilöä seisovat rannalla ja pitelevät toisiaan kädestä.

Aikuiset lapsiomaiset (ALO)

Avoin ryhmä aikuisille omaisille, joiden vanhempi sairastaa psyykkisesti tai jotka ovat lapsuudessa eläneet psyykkisesti sairastavan vanhemman kanssa. Tule jakamaan kokemuksia ja voimaantumaan vertaistuesta. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä.

Alueryhmät

Avoin alueryhmätoiminta on läheisille suunnattua vertaistukiryhmätoimintaa, jonka FinFami Uusimaa ry tuottaa joko yksin tai yhteistyökumppaneiden kanssa riippuen ryhmästä. Ryhmästä saat vertaistukea, tietoa läheisen sairaudesta ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Ryhmiin ovat tervetulleita sekä uudet että jo aikaisemmin ryhmiin osallistuneet läheiset. Avoimeen iltaryhmään voi osallistua niin usein kuin itselle sopii.

Alla näet Helsingin ulkopuolella toimivat läheisten vertaistukiryhmät. Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Syksyinen maisemakuva Porvoosta. Kuvassa silta, puita ja puutaloja.

Porvoon avoin iltaryhmä

Avoin ryhmä tarjoaa vertaistukea, tietoa läheisen sairaudesta ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaisin yhdistyksen tiloissa, Itä-Uudenmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry, Jokikatu 7, Porvoo.

 

Pin It on Pinterest