Valitse sivu

Avoimet ryhmät

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Tutustu myös suljettuihin ryhmiin.

Naisten saunaryhmä

Naispuolisille omaisille avoin saunaryhmä torstai-iltoina. Saunaryhmä kiertää viisi eri yleistä saunaa ympäri pääkaupunkiseutua. Tarkoituksena on tarjota virkistystoimintaa arjen keskelle. Ryhmää ohjaa yhdistyksen vapaaehtoinen.

Miesten saunaryhmä

Saunomista miesten malliin vuokratussa saunassa, pienten tarjottavien kera. Ryhmän tavoitteena on luoda mieskuntoutujille ja -omaisille rento paikka avoimeen keskusteluun. Ryhmää ohjaa yhdistyksen vapaaehtoinen.

Metrolla metsään -luontoryhmä

Omaisille avoin luontoryhmä, jossa mennään porukalla “metrolla metsään” torstai-iltaisin kerran kuukaudessa. Ryhmän tavoitteena on ulkoilla yhdessä ja löytää uusia luontokohteita lähiympäristöstä.

Matalankynnyksen maanantai

Kaikille avoin matalankynnyksen maanantai on vapaaehtoisten ylläpitämä kohtaamispaikka mielenterveysomaisille

Tiistaikahvio

Kaikille avoin vapaamuotoinen tilaisuus, jossa keskitytään keskusteluun ja ihmisten arvokkaaseen kohtaamiseen.

Toivotorstai

Vertaistuellinen avoin ryhmä päihde- ja mielenterveysasiakkaan omaisille sekä heidän läheisilleen. Tavoitteena saada tietoa, tukea ja toivoa omaan jaksamiseen.

Avoin ryhmä puolisoille

Avoin ryhmä puolisoille on tarkoitettu monenlaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille, joita yhdistää puolison mielenterveyden ongelmat. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma puoliso sairastaa.

Avoin ryhmä senioreille

Keskusteluryhmä on tarkoitettu yli 65-vuotiaille omaisille. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ja etsitään voimaa arkeen ja iän tuomien yllätyksien kestämiseen. Ryhmää ohjaa vertaisohjaaja.

Sisarusryhmä

Avoin ryhmä on tarkoitettu omaisille, joiden sisarus sairastaa psyykkisesti. Tule jakamaan kokemuksia ja voimaantumaan vertaistuesta. Ryhmää ohjaa vertaisohjaaja.

Aikuiset lapsiomaiset (ALO)

Avoin ryhmä aikuisille omaisille, joiden vanhempi sairastaa psyykkisesti. Ryhmää ohjaavat yhdistyksen koulutettu kokemusasiantuntija ja yhdistyksen työntekijä. Ryhmä perustuu keskusteluun ja vertaisuuteen.

Alueryhmät

Avoin alueryhmätoiminta on läheisille suunnattua vertaistukiryhmätoimintaa, jonka FinFami Uusimaa ry tuottaa joko yksin tai yhteistyökumppaneiden kanssa riippuen ryhmästä. Ryhmästä saat vertaistukea, tietoa läheisen sairaudesta ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Ryhmiin ovat tervetulleita sekä uudet, että jo aikaisemmin ryhmiin osallistuneet läheiset. Avoimeen iltaryhmään voi osallistua niin usein kuin itselle sopii.

Alla näet Helsingin ulkopuolella toimivat läheisten vertaistukiryhmät. Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Eedin avoin iltaryhmä

Leppävaaran, Kilon ja Kauniaisten alueella asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu Asumispalveluyksikkö Eedin tiloissa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Jorvin avoin iltaryhmä

Jorvin sairaalan lähialueilla asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu Jorvin sairaalan P-talossa, sairaalan kirjastossa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Järvenpään avoin iltaryhmä

Järvenpäässä asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu JUST:ssa – Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Anhöriggruppen i Karis

Gruppen är öppen för dig som står nära någon med psykiskt illamående. Du får dela med dig av dina erfarenheter med andra i liknande situation.

Lohjan avoin iltaryhmä

Lohjalla asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu Lohjan seurakunnan takkahuoneessa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

vihdin avoin iltaryhmä

Vihdissä asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu Nummelan seurakuntakeskuksessa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Pin It on Pinterest