Valitse sivu

Avoimet ryhmät

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Tutustu myös suljettuihin ryhmiin.

Naisten saunaryhmä

Naispuolisille omaisille avoin saunaryhmä kerran kuukaudessa keskiviikkoiltaisin klo 17–19. Saunaryhmä kiertää viisi yleistä
saunaa pääkaupunkiseudulla työntekijän johdolla. Tarkoituksena on virkistyä arjen keskellä. Lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

Miesten saunaryhmä

Saunomista miesten kesken vuokratussa saunassa, pienten tarjottavien kera. Ryhmän tavoitteena on luoda mieskuntoutujille ja -omaisille rento paikka avoimeen keskusteluun pienen aihealustuksen johdattelemana. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Metrolla metsään -luontoryhmä

Omaisille avoin luontoryhmä, jossa mennään porukalla “metrolla metsään”
torstai-iltaisin klo 17–19 kerran kuukaudessa. Ryhmän tavoitteena
on ulkoilla yhdessä ja löytää uusia luontokohteita lähiympäristöstä. Lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

Matalankynnyksen maanantai

Kaikille avoin matalankynnyksen maanantai on vapaaehtoisten ylläpitämä kohtaamispaikka mielenterveysomaisille

Tiistaikahvio

Kaikille avoin vapaamuotoinen ryhmä, jossa keskitytään keskusteluun ja ihmisten arvokkaaseen kohtaamiseen.

Toivotorstai

Vertaistuellinen avoin ryhmä päihde- ja mielenterveysasiakkaan omaisille sekä heidän läheisilleen. Tavoitteena on saada tietoa, tukea ja toivoa omaan jaksamiseen.

Avoin ryhmä puolisoille

Avoin ryhmä puolisoille on tarkoitettu monenlaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille, joita yhdistää puolison mielenterveyden ongelmat. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma puoliso sairastaa.

Avoin ryhmä senioreille

Ryhmä on tarkoitettu yli 65-vuotiaille omaisille. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ja tuetaan omien kokemuksien kautta vertaisia. Etsitään voimaa arkeen ja iän tuomien yllätyksien kestämiseen.

Masentuneiden omaisten ryhmä

Avoin vertaistukiryhmä on tarkoitettu sinulle, joka tunnet, että elämisen ilo on hukassa ja elämisen tahdonkin kanssa tekee tiukkaa. Puhti on poissa, tarmoa ei löydy eikä mikään kiinnosta. Et ole yksin, joten tervetuloa joukkoon.

Sisarusryhmä

Avoin ryhmä on tarkoitettu omaisille, joiden sisarus sairastaa psyykkisesti. Tule jakamaan kokemuksia ja voimaantumaan vertaistuesta. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Aikuiset lapsiomaiset (ALO)

Avoin ryhmä aikuisille omaisille, joiden vanhempi sairastaa psyykkisesti. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä. Ryhmä perustuu keskusteluun ja vertaisuuteen.

Lue lisää

Alueryhmät

Avoin alueryhmätoiminta on läheisille suunnattua vertaistukiryhmätoimintaa, jonka FinFami Uusimaa ry tuottaa joko yksin tai yhteistyökumppaneiden kanssa riippuen ryhmästä. Ryhmästä saat vertaistukea, tietoa läheisen sairaudesta ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Ryhmiin ovat tervetulleita sekä uudet, että jo aikaisemmin ryhmiin osallistuneet läheiset. Avoimeen iltaryhmään voi osallistua niin usein kuin itselle sopii.

Alla näet Helsingin ulkopuolella toimivat läheisten vertaistukiryhmät. Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Eedin avoin iltaryhmä

Leppävaaran, Kilon ja Kauniaisten alueella asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu Asumispalveluyksikkö Eedin tiloissa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Jorvin avoin iltaryhmä

Jorvin sairaalan lähialueilla asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu Jorvin sairaalan P-talossa, sairaalan kirjastossa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Karjaan avoin iltaryhmä – Anhöriggruppen i Karis

Ryhmä on avoin kaikille, joiden läheinen sairastaa psyykkisesti. Voit jakaa kokemuksiasi muiden vastaavassa tilanteessa olevien kanssa.

Gruppen är öppen för dig som står nära någon med psykiskt illamående. Du får dela med dig av dina erfarenheter med andra i liknande situation.

vihdin avoin iltaryhmä

Vihdissä asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu Nummelan seurakuntakeskuksessa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Pin It on Pinterest