Avoimet ryhmät

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Tutustu myös suljettuihin ryhmiin ja verkkoryhmiin.

Henkilö pitää toista henkilöä kainalossaan.

Lauantaikahvila

Lauantaikahvila on vertaistuellinen avoin ryhmä, joka on suunnattu uusille, tänä vuonna toimintaan liittyneille mielenterveysomaisille.

Miesten saunaryhmä

Saunomista miesomaisten kesken. Ryhmän tavoitteena on luoda miesomaisille rento paikka avoimeen keskusteluun pienen aihealustuksen johdattelemana.

Teekuppi jossa on teetä.

Omaisten taitotapaamiset

Mielenterveysomaisten taitotapaamisten tarkoituksena on lisätä omaa hyvinvointia tutustumalla kolmeen erilaiseen taitoon. Tapaamiset sisältävät työtekijän alustuksen teemasta, jonka jälkeen keskustelemme yhdessä.

Teekuppi jossa on teetä.

Teematiistai

Kaikille avoin vapaamuotoinen ryhmä, jossa keskitytään keskusteluun ja ihmisten arvokkaaseen kohtaamiseen.

Kaksi kättä muodostavat yhdessä sydämen muodon.

Toivotorstai

Vertaistuellinen avoin ryhmä päihde- ja mielenterveysasiakkaan omaisille sekä heidän läheisilleen. Tavoitteena on saada tietoa, tukea ja toivoa omaan jaksamiseen.

Alueryhmät

Avoin alueryhmätoiminta on läheisille suunnattua vertaistukiryhmätoimintaa, jonka FinFami Uusimaa ry tuottaa joko yksin tai yhteistyökumppaneiden kanssa riippuen ryhmästä. Ryhmästä saat vertaistukea, tietoa läheisen sairaudesta ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Ryhmiin ovat tervetulleita sekä uudet että jo aikaisemmin ryhmiin osallistuneet läheiset. Avoimeen iltaryhmään voi osallistua niin usein kuin itselle sopii.

Alla näet Helsingin ulkopuolella toimivat läheisten vertaistukiryhmät. Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Espoon omaisryhmä

Espoon avoimessa omaisryhmässä mielenterveysomaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan. Ryhmästä saat vertaistukea läheisen psyykkiseen sairauteen ja omaan jaksamiseen liittyvissä asioissa.

Syksyinen maisemakuva Porvoosta. Kuvassa silta, puita ja puutaloja.

Porvoon avoin iltaryhmä

Porvoon avoin iltaryhmä on vertaisryhmä, jossa mielenterveysomaisilla/läheisillä on mahdollisuus tavata toisiaan ja saada tietoa ja tukea. Ryhmästä saat vertaistukea läheisen sairauteen ja omaan jaksamiseen liittyvissä asioissa.

Järvenpään avoin iltaryhmä

Järvenpäässä asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu JUST:ssa – Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Lohjan avoin iltaryhmä

Lohjalla asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu Lohjan seurakunnan takkahuoneessa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Pin It on Pinterest