Valitse sivu

Avoimet ryhmät

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Tutustu myös suljettuihin ryhmiin ja verkkoryhmiin.

Ihminen istuu ja katselee auringonlaskua ulkona.

AVOIN KESKUSTELURYHMÄ MIEHILLE

Miesomaisille tarkoitettua keskusteluryhmää ohjaa vertaisohjaaja. Maaliskuun ryhmäkerrat verkossa!

Kaksi henkilöä ovat käsikkäin.

Avoin ryhmä puolisoille

Avoin ryhmä puolisoille on tarkoitettu monenlaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille, joita yhdistää puolison mielenterveyden ongelmat. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma puoliso sairastaa.

Henkilö pitää toista henkilöä kainalossaan.

Avoin ryhmä senioreille

Keskusteluryhmä on tarkoitettu yli 65-vuotiaille omaisille. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ja etsitään voimaa arkeen ja iän tuomien yllätyksien kestämiseen. Ryhmää ohjaavat vertaisohjaajat.

Isä leikkii lapsensa kanssa lattialla.

AVOIN RYHMÄ VANHEMMILLE

Ryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joiden yli 18-vuotias lapsi oireilee tai sairastaa psyykkisesti. Vertaistuellisessa ryhmässä tapaat muita vanhempia ja voit saada tietoa ja tukea omaan jaksamiseesi. 

 

Lue lisää

Mies astumassa metroon.

Metrolla metsään -luontoryhmä

Omaisille avoin luontoryhmä, jossa mennään porukalla “metrolla metsään”
torstai-iltaisin klo 17–19 kerran kuukaudessa. Ryhmän tavoitteena
on ulkoilla yhdessä ja löytää uusia luontokohteita lähiympäristöstä. Lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Jakkaralla on kolme vihreää pyyhettä.

Naisten saunaryhmä

Saunomista naisomaisten kesken keskiviikkoiltaisin klo 17–19. Saunaryhmä kiertää viisi yleistä saunaa pääkaupunkiseudulla vapaaehtoisen johdolla. Ilmoittaudu jokaiselle saunomiskerralle erikseen viimeistään saman viikon tiistaina.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Teekuppi jossa on teetä.

Tiistaikahvio

Kaikille avoin vapaamuotoinen ryhmä, jossa keskitytään keskusteluun ja ihmisten arvokkaaseen kohtaamiseen.

Kaksi kättä muodostavat yhdessä sydämen muodon.

Toivotorstai

Vertaistuellinen avoin ryhmä päihde- ja mielenterveysasiakkaan omaisille sekä heidän läheisilleen. Tavoitteena on saada tietoa, tukea ja toivoa omaan jaksamiseen.

Alueryhmät

Avoin alueryhmätoiminta on läheisille suunnattua vertaistukiryhmätoimintaa, jonka FinFami Uusimaa ry tuottaa joko yksin tai yhteistyökumppaneiden kanssa riippuen ryhmästä. Ryhmästä saat vertaistukea, tietoa läheisen sairaudesta ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Ryhmiin ovat tervetulleita sekä uudet että jo aikaisemmin ryhmiin osallistuneet läheiset. Avoimeen iltaryhmään voi osallistua niin usein kuin itselle sopii.

Alla näet Helsingin ulkopuolella toimivat läheisten vertaistukiryhmät. Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Syksyinen maisemakuva Porvoosta. Kuvassa silta, puita ja puutaloja.

Porvoon avoin iltaryhmä

Avoin ryhmä tarjoaa vertaistukea, tietoa läheisen sairaudesta ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Ryhmä kokoontuu tiistaisin 23.2.-18.5. Itä-Uudenmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen tiloissa, Jokikatu 7 A 31, Porvoo.

 

Pin It on Pinterest