Valitse sivu

Avoimet ryhmät

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Tutustu myös suljettuihin ryhmiin ja verkkoryhmiin.

Henkilö kävelee ulkona puista kävelyväylää pitkin.

Anhöriggrupp

Samtalsgrupp för anhöriga till personer med psykisk ohälsa/psykisk funktionsnedsättning eller missbruk.

Kaksi henkilöä ovat käsikkäin.

Avoin ryhmä puolisoille

Avoin ryhmä puolisoille on tarkoitettu monenlaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille, joita yhdistää puolison mielenterveyden ongelmat. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma puoliso sairastaa.

Henkilö pitää toista henkilöä kainalossaan.

Avoin ryhmä senioreille

Keskusteluryhmä on tarkoitettu yli 65-vuotiaille omaisille. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ja etsitään voimaa arkeen ja iän tuomien yllätyksien kestämiseen. Ryhmää ohjaavat vertaisohjaajat.

Kaksi kättä muodostavat yhdessä sydämen muodon.

Föräldragrupp

Samtalsgrupp för föräldrar till en ungdom (under 25 år) med psykisk ohälsa/missbruk.

Teekuppi jossa on teetä.

Tiistaikahvio

Kaikille avoin vapaamuotoinen ryhmä, jossa keskitytään keskusteluun ja ihmisten arvokkaaseen kohtaamiseen.

Nainen istuu sängyllä kannettava tietokone sylissään. Lapsi leikkii vieressä palikoilla.

Miniklubi

Miniklubi on vertaistuellinen ryhmä, joka on tarkoitettu äitiys- tai vanhempainvapaalla oleville helsinkiläisille, joilla on tai on joskus ollut mielenterveyden haasteita.

 

Lue lisää

Kaksi kättä muodostavat yhdessä sydämen muodon.

Toivotorstai

Vertaistuellinen avoin ryhmä päihde- ja mielenterveysasiakkaan omaisille sekä heidän läheisilleen. Tavoitteena on saada tietoa, tukea ja toivoa omaan jaksamiseen.

Jakkaralla on kolme vihreää pyyhettä.

Naisten saunaryhmä

Saunomista naisomaisten kesken keskiviikkoiltaisin klo 17–19. Saunaryhmä kiertää viisi yleistä saunaa pääkaupunkiseudulla vapaaehtoisen johdolla. Ilmoittaudu jokaiselle saunomiskerralle erikseen viimeistään saman viikon tiistaina.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Alueryhmät

Avoin alueryhmätoiminta on läheisille suunnattua vertaistukiryhmätoimintaa, jonka FinFami Uusimaa ry tuottaa joko yksin tai yhteistyökumppaneiden kanssa riippuen ryhmästä. Ryhmästä saat vertaistukea, tietoa läheisen sairaudesta ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Ryhmiin ovat tervetulleita sekä uudet että jo aikaisemmin ryhmiin osallistuneet läheiset. Avoimeen iltaryhmään voi osallistua niin usein kuin itselle sopii.

Alla näet Helsingin ulkopuolella toimivat läheisten vertaistukiryhmät. Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Espoon omaisryhmä

Espoon omaisryhmän tapaamiset järjestyvät syksyllä 2021 Edistian Oodi-oppimiskeskuksen tiloissa, Kilonkallio 7 C. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa psyykkisesti.

Syksyinen maisemakuva Porvoosta. Kuvassa silta, puita ja puutaloja.

Porvoon avoin iltaryhmä

Avoin ryhmä tarjoaa vertaistukea, tietoa läheisen sairaudesta ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Ryhmä kokoontuu tiistaisin 24.8.-14.12. Itä-Uudenmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen tiloissa, Jokikatu 7 A 31, Porvoo.

 

Järvenpään avoin iltaryhmä

Järvenpäässä asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu JUST:ssa – Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Lohjan avoin iltaryhmä

Lohjalla asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu Lohjan seurakunnan takkahuoneessa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Pin It on Pinterest