Valitse sivu

Avoimet ryhmät

HUOM! Avoimet ryhmät ovat tauolla koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi, mutta olet tervetullut verkkoon keskustelemaan. Avoin chat mielenterveysomaisille järjestetään 25.3.–27.5. keskiviikkoisin klo 17–19.

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimissa ryhmissä on ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Tutustu myös suljettuihin ryhmiin.

Avoin chat mielenterveysomaisille

Verkossa joka keskiviikko klo 17–19 kokoontuva avoin ryhmä. Chat tarjoaa mahdollisuuden käydä vertaistuellisia keskusteluja muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Naisten saunaryhmä

Saunomista naisomaisten kesken keskiviikkoiltaisin klo 17–19. Saunaryhmä kiertää viisi yleistä saunaa pääkaupunkiseudulla vapaaehtoisen johdolla. Ilmoittaudu jokaiselle saunomiskerralle erikseen viimeistään saman viikon tiistaina.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Metrolla metsään -luontoryhmä

Omaisille avoin luontoryhmä, jossa mennään porukalla “metrolla metsään”
torstai-iltaisin klo 17–19 kerran kuukaudessa. Ryhmän tavoitteena
on ulkoilla yhdessä ja löytää uusia luontokohteita lähiympäristöstä. Lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Matalankynnyksen maanantai

Kaikille avoin matalankynnyksen maanantai on vapaaehtoisten ylläpitämä kohtaamispaikka mielenterveysomaisille. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua.

Lue lisää

Tiistaikahvio

Kaikille avoin vapaamuotoinen ryhmä, jossa keskitytään keskusteluun ja ihmisten arvokkaaseen kohtaamiseen.

Toivotorstai

Vertaistuellinen avoin ryhmä päihde- ja mielenterveysasiakkaan omaisille sekä heidän läheisilleen. Tavoitteena on saada tietoa, tukea ja toivoa omaan jaksamiseen.

Avoin ryhmä puolisoille

Avoin ryhmä puolisoille on tarkoitettu monenlaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille, joita yhdistää puolison mielenterveyden ongelmat. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma puoliso sairastaa.

Avoin ryhmä senioreille

Keskusteluryhmä on tarkoitettu yli 65-vuotiaille omaisille. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ja etsitään voimaa arkeen ja iän tuomien yllätyksien kestämiseen. Ryhmää ohjaavat vertaisohjaajat.

Sisarusryhmä

Avoin ryhmä on tarkoitettu omaisille, joiden sisarus sairastaa psyykkisesti. Tule jakamaan kokemuksia ja voimaantumaan vertaistuesta. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä. Ei ilmoittautumista.

Aikuiset lapsiomaiset (ALO)

Avoin ryhmä aikuisille omaisille, joiden vanhempi sairastaa psyykkisesti. Tule jakamaan kokemuksia ja voimaantumaan vertaistuesta. Ryhmää ohjaa yhdistyksen työntekijä.

Alueryhmät

Avoin alueryhmätoiminta on läheisille suunnattua vertaistukiryhmätoimintaa, jonka FinFami Uusimaa ry tuottaa joko yksin tai yhteistyökumppaneiden kanssa riippuen ryhmästä. Ryhmästä saat vertaistukea, tietoa läheisen sairaudesta ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Ryhmiin ovat tervetulleita sekä uudet, että jo aikaisemmin ryhmiin osallistuneet läheiset. Avoimeen iltaryhmään voi osallistua niin usein kuin itselle sopii.

Alla näet Helsingin ulkopuolella toimivat läheisten vertaistukiryhmät. Avoimiin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei toisin mainita.

Espoo, Jorvin avoin iltaryhmä

Jorvin sairaalan lähialueilla asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu Jorvin sairaalan P-talossa, sairaalan kirjastossa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

vihdin avoin iltaryhmä

Vihdissä asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu Nummelan seurakuntakeskuksessa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Porvoon avoin iltaryhmä

Avoin ryhmä tarjoaa vertaistukea, tietoa läheisen sairaudesta ja vinkkejä omaan jaksamiseen. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaisin Taipaletalo, Puupolku 2 A.

Vantaan avoin iltaryhmä

Vantaan avoin iltaryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa torstaisin Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry, Lammaslammentie 17 A.

Järvenpään avoin iltaryhmä

Järvenpäässä asuville järjestetty avoin iltaryhmä. Ryhmä kokoontuu JUST:ssa – Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa.

Pin It on Pinterest