Tapahtumat

FinFami Uusimaa ry tukee toiminnallaan mielenterveysomaisten hyvinvointia mm. järjestämällä erilaisia tapahtumia, virkistystoimintaa, seminaareja ja yleisöluentoja. Oheisesta tapahtumakalenterista löydät kaikki yhdistyksen tulevat tapahtumat.

Tutustu myös omaisille tarkoitettuihin avoimiin ja suljettuihin ryhmiin ja kursseihin.

Toukokuu

Kulttuurin kuukausitarjonta: Urheilumuseo

Aika: tiistai 17.5. klo 13.00
Paikka: Paavo Nurmentie 1, Olympiastadion (sisäänkäynti Tornipihan puolelta)

Urheilumuseon näyttely jakautuu viiteen tilaan, joilla on oma teemansa, ilmeensä ja äänimaailmansa. Museossa kävijä pääsee aikamatkalle niin Helsingin olympialaisiin kuin suomalaisia yhdistäneisiin urheiluhetkiin. Ytimessä ovat suuret tunteet jännityksestä pettymykseen ja voitonriemuun. Mukaan mahtuu
enintään 25 henkilöä. Opastus. Ryhmälippu 10 € henkilöltä, museokortti. HUOM! Jos haluaa käydä Stadionin tornissa, yhteishinta on 12,50 €. Lue lisää Urheilumuseosta. 

Ilmoittaudu soittamalla viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta vertaistoimija ja kulttuurikaveri Hilkka Marttiselle p. 050 548 2968.

Jos kohteista saadut alustavat tiedot muuttuvat, saat lopullisen tiedon Hilkalta ilmoittautumisen yhteydessä.

Käynnit toteutetaan yhteistyössä Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n ja Helsingin kaupungin kulttuurikaveritoiminnan kanssa. Lisätietoa Helsingin kaupungin kulttuurikaveritoiminnasta.

Kulttuurikaveri.

Verkkoluento: Kohtaamisia lastensuojelussa – lastensuojelu on muutakin kuin sijoitus tai huostaanotto

Aika: tiistai 24.5. klo 17.30–18.30
Paikka: FinFami Uusimaan Facebook-sivu ja Zoom

Miksi et pyytäisi apua? Lastensuojeluun liitetään paljon mielikuvia ja käsityksiä, eikä ne ole välttämättä positiivisia. Mitä se apu ja tuki sitten lastensuojelussa on, mitä perheelleen voi saada? Tarkoituksena on konkretisoida lastensuojelun eri työn ja tuen muotoja ja tuoda esiin keinot, millä hyvää lapsuutta ja vanhemmuutta voi tukea.

Luennoitsija: Mirka Ruokonen, sosionomi (AMK) ja sosiaalityöntekijä (VTM).

Voit seurata luentoa Zoom-webinaarina ja Facebook-live-lähetyksenä.  Ei ennakkoilmoittautumista.

Virkistysretki Seurasaareen

Aika: perjantai 27.5. klo 13 alkaen – ole niin kauan, kun viihdyt!
Paikka: Seurasaari, Helsinki

Vietä rento kesäpäivä Seurasaaressa! Luvassa on yhdessä oleilua ja yhdistyksen tarjoama ruokailu Seurasaaren Kruunussa. Voit myös uida, grillata ja hengailla piknikillä  – omat eväät ja viltti mukaan. Säävaraus. Lisätietoja ilmoittautumisen jälkeen.

Miesten saunaryhmä

Aika: maanantai 30.5. klo 16–19
Paikka: Kokoontuminen kello 16 osoitteessa: Jämsänkatu 2 C, Tuikku-Kohtaamo, Helsinki 

Tervetuloa mielenterveysomaisille tarkoitettuun miesten saunaryhmään! Tapaamiskerran keskusteluteemana on oma jaksaminen kun läheinen voi huonosti. Vietämme rennon saunaillan yhdessä keskustellen voimavaroista sekä arjessa jaksamisesta

Kokoonnumme Tuikku-Kohtaamossa (Jämsänkatu 2 C, Helsinki) klo 16-16.45, mistä siirrymme saunomaan. Saunomisaika on klo 17-19. Omat saunatarvikkeet mukaan.

Ilmoittautumiset 25.5. mennessä: [email protected], puh. 045 773 24 738.

Mikäli haluat mukaan, tulethan ajoissa, viimeistään ennen kello 16.45.

Toivon ilta

Aika: maanantai 30.5. klo 16.45–19.00
Paikka: Auroran sairaala, Nordenskiöldinkatu 20, rakennus 15, luentosali, Helsinki

Miten elämä jatkuu psykoosin sairastumisen jälkeen. Tarjolla tietoa, tukea ja turvaa. Tarkoitettu psykoosiin sairastuneille, heidän läheisilleen ja asiasta kiinnostuneille.

  • Yleistä tietoa psykoosista ja sen hoidosta. Puhumassa psykiatrian erikoislääkäri.
  • Kysy, me vastaamme
  • Kokemusasiantuntijatoiminta psykiatria – ja päihdepalveluissa
  • Omainen sairastuneen rinnalla ja omaisen jaksaminen / omaisyhdistys FinFami Uusimaa ry
  • Psykoosiin sairastuneen oma tarina

Tilaisuus alkaa klo 16.45, tarjolla pullakahvit. Luento-osuus alkaa klo 17.00. Ennakkoon voit laittaa ammattilaisille kysymyksiä aiheesta, joihin vastaamme tilaisuudessa. Kysymykset: [email protected]

Tilaisuus on maksuton. Ei ennakkoilmoittautumisia, tule vain paikalle! Yhteistyössä Helsingin kaupungin psykiatria- ja päihdepalvelut ja FinFami Uusimaa ry.

Kesäkuu

Omaisten kesäretki Bengtskärin majakalle

Aika: keskiviikko 1.6. klo 8–18

“Bengtskär on kaikkien majakoiden äiti, isoäiti ja kummitäti!” Majakka on saaristomeren uhkein ja vaikuttavin nähtävyys, jonka jylhät kiviseinät ovat nähneet monet historiamme vaiheikkaat tapahtumat. Yhdeksän vuosikymmenen ajan majakka on ohjannut tuhansia merenkävijöitä turvallisille väylille. Retken hinta on 45 €/hlö. Hinta sisältää bussi- ja laivamatkat, sisäänpääsyn ja opastuksen sekä lounaan majakalla.

Leffalauantai III

Aika: lauantai 11.6. klo 11–15
Paikka: Jämsänkatu 2 C, Tuikku-Kohtaamo, Helsinki | Näytä kartalla

Katsomme yhdessä kahdesta vaihtoehdosta valitun elokuvan ja keskustelemme sen annista. Elokuvapäivän raati-isäntinä toimivat yhdistyksen työntekijät Leif ja Petteri.

Elokuu

Rikki – kun mieli särkyy

Aika: keskiviikko 31.8. klo 13–16
Paikka: Helsingin kaupunginmuseo, Aleksanterinkatu 16

Menemme yhdessä Helsingin kaupunginmuseoon tutustumaan Rikki – kun mieli särkyy -näyttelyyn.

”Rikki – kun mieli särkyy -näyttely lähestyy mielenterveyden hajoamista kokijan näkökulmasta. Esillä on Nikkilän psykiatrisen sairaalan (1914–1999) potilaiden tekemiä piirroksia, maalauksia ja käsitöitä Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Teokset kertovat inhimillisyydestä diagnoosien takana. ”

Lisätietoa näyttelystä.

Pin It on Pinterest