FinFami Uusimaa liittyy Toivo-sovellukseen yhdessä muiden valtakunnallisten FinFami -yhdistysten kanssa.  Tavoitteena on tarjota vertaistukea omaisille ja läheisille maantieteellisestä sijainnista riippumatta saavutettavasti, turvallisesti ja anonyymisti sekä saada näkyvyyttä FinFami -yhdistysten toiminnalle. Ensimmäiset vertaistukijamme liittyvät sovellukseen keväällä 2023.

FinFami Uusimaan toiminta-alue on laaja ja väestömäärä suuri. Alueella on lukuisia perheitä, joissa läheinen oireilee psyykkisesti. Moni omainen on uupunut kuormittavassa elämäntilanteessaan, tarvitsee vertaistukea, mutta lähteminen kotoa voi olla raskasta ja aikataulullisesti hankalaa. Yhdistyksellämme on erilaisia vertaistuki- ja verkkoryhmiä, joita ohjaavat vapaaehtoisemme yksin, pareina tai yhdessä ammattilaisen kanssa. Samoin Uudellamaalla toimii useita avoimia alueryhmiä, mutta ne eivät tavoita kaikkia tukea tarvitsevia laajalla toiminta-alueella.

Toivo-sovellus tarjoaa matalan kynnyksen väylän vertaistuen saamiseen ja poistaa maantieteellisen välimatkan tuomat rajoitteet vertaistukijan ja omaisen välillä. Toivo-sovelluksessa

  • vapaaehtoiset voivat tarjota vertaistukea oman aikataulunsa mukaan, maksuttomasti ja anonyymisti
  • vertaistukea voi hakea maantieteellisestä sijainnista riippumatta kotisohvalta käsin
  • vertaistukea voi tarjota puhelimitse tai chatissa. Videopuhelinominaisuus ei ole vielä käytössä, mutta se saattaa tulla myöhäisempiin versioihin
  • apua tarvitseville sovellus on helppokäyttöinen, maksuton, saavutettava ja turvallinen. Sovelluksen käyttöönotto ei edellytä rekisteröintiä tai kirjautumista.
  • Toivo-sovelluksen tiimi haastattelee ja kouluttaa vapaaehtoiset sovelluksen käyttöön

Sen lisäksi, että sovelluksessa annetaan ja vastaanotetaan vertaistukea, sen kautta on mahdollista lisätä FinFamin toiminnan ja omaistyön näkyvyyttä. Sovelluksessa on mahdollista mainostaa yhdistyksen toimintamuotoja ja tapahtumia sekä saada näkyvyyttä sairaaloissa OLKA-toiminnan sähköisillä näytöillä.

Toivo-sovellus tarjoaa modernin tavan vertaistuelle. Se ei korvaa olemassa olevia tuen muotoja, mutta täydentää niitä. Jos tänä päivänä on arkea löytää sovelluksesta elämänkumppani ja tilata ruokaa, miksei myös vertaistukea!

Lue lisää Toivo-sovelluksesta OLKA-toiminnan kertomana:

Mikä toivo-sovellus?

Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, joka tarjoaa vertaistukea sairastuneille, vammautuneille ja heidän läheisilleen. Sovelluksesta saatava vertaistuki ei perustu mihinkään yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea on mahdollista löytää monella eri taustalla. Tällä hetkellä mukana on yli 120 vertaistukijaa lähes 40 eri yhdistyksestä, ja uusia toimijoita tulee mukaan jatkuvasti.

Toivo-sovellus perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen, jota käydään viesteillä tai puheluilla. Sovellus on maksuton eikä edellytä avun hakijalta rekisteröitymistä: pelkkä nimimerkki riittää. Sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja vapaaehtoisia, jotka ovat sitoutuneet vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat sovelluksessa.

Toivo-sovellus on kehitetty OLKAn kumppanuustoimintana yhdessä HUSin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) ja HyTe ry:n välillä. Sovelluksen toiminnasta ja ylläpidosta vastaa pääkaupunkiseudun OLKA-toiminta. Sovelluksen kehittäjäyritys on Mesensei Oy.

Lataa maksuton Toivo-sovellus puhelimeesi Google Playstä tai App Storesta ja löydä sinulle sopiva vertaistukija jo tänään. Lisätietoja osoitteessa toivosovellus.fi.

Eetu Karppanen
Eetu Karppanen

Järjestötyöntekijä / vapaaehtoistoiminta, verkostotyö, vaikuttamisviestintä

p. 044 493 6033
[email protected]

Teksti

Eetu Karppanen & OLKA-toiminta

Kuva

olkatoiminta.fi

Pin It on Pinterest