FinFami Uusimaa ry on aloittanut kansainvälisen yhteistyöhankkeen Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen eli Kakspy ry:n kanssa. InnoMent – hanke on käynnistynyt kesäkuussa 2019. FinFami Uusimaa ry:n osuus hankkeesta on tarjota perhetyön menetelmäohjausta mielenterveystyön ammattilaisille ja omaisille sekä kehittää omaistoiminnan että vertaistuen toimintaa Pietarissa.

Kakspy ry on kotkalainen voittoa tavoittelematon yhteisö, joka työskentelee mielen hyvinvoinnin, yhdenvertaisuuden ja osallisuuden edistämiseksi. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää mielenterveyttä ja tukea sekä kehittää mielenterveystyötä. Yhdistyksen toiminta perustuu yhdessä sovittuihin arvoihin ja toipumisorientaatioajatteluun. Yhteistyö kumppanimme, Kakspy ry, työskentelee mielenterveys- ja päihdekuntoutujien sekä myös heidän läheistensä hyvin voinnin edistämiseksi. Yhdistyksemme on jo vuosia tehnyt yhteistyötä Kakspy ry:n kanssa edistääkseen omais- ja perhetyötä Kymenlaakson alueella.

Kakspy ry on anonut CBC 2014-2020 ohjelmasta rahoituksen kolmivuotiselle InnoMent – hankkeelle, jossa kehitetään ohjelma-alueella yhteistyötä ja menetelmiä liittyen perhetyöhön, sekä kulttuuripohjaiseen mielenterveystyöhön ja toipumisorientaatioon. CBC 2014-2020- ohjelma on yhteistyöohjelma, jonka rahoituksesta Euroopan Unioni kattaa noin puolet ja toisesta puolesta vastaavat Suomen ja Venäjän valtiot. Ohjelma tukee rajat ylittävää yhteistyötä ja sen tavoitteena on mm. edistää ohjelma-alueen sosiaalista kehitystä ja koulutusta, vastata yhteisiin haasteisiin ja edistää liikkuvuutta

Kakspy:n hallinnoiman hankkeen yhteistyötoimijat ovat Suomesta FinFami Uusimaa ry sekä Pietarista 1.1 Skvortson-Stepanoville nimetty sairaala numero 3 että Pietarin psykoneurologinen kuntoutusyksikkö Dispanser numero 5. InnoMent-hankkeen tavoitteena on kehittää ja viedä käytäntöön innovatiivisia toimintamalleja ja -menetelmiä mielenterveyden kuntoutumisprosessin edistämiseksi sekä lisätä mielenterveyskuntoutujien yhteiskunnallista osallisuutta.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Leif Berg
Leif Berg

Toiminnanjohtaja

p. 050 301 9179
[email protected]

Aiheesta muualla

Pin It on Pinterest