FinFami Uusimaan työntekijät saivat kevään ajaksi ilokseen harjoittelijan, sosionomiopiskelija Anu Ågrenin Diakonia-ammattikorkeakoulusta. Lue Anun kokemuksista työyhteisössämme.

Olen ollut FinFamilla Uusimaassa työharjoittelussa tämän kevään. Harjoittelussani olen päässyt mukaan FinFamin moniammatilliseen ja osaavaan tiimin. On ollut ilo seurata miten innoissaan työntekijät ovat työstään ja haluavat kehittää sitä entistä paremmaksi. FinFami tekee paljon moniammatillista ja monialaista yhteistyötä usean eri toimijan ja järjestön kanssa. Erilaiset yhteistyöt ja – kumppanit ovat tärkeä osa järjestötyötä. Näin opiskelijan silmin katsottuna, tämä työtapa on loistava tapa lisätä asioiden tietoisuutta, saada uusia näkökulmia ja kehittää nykyistä toimintaaSyntyy uusia projekteja ja palveluja, kun asioita katsotaan monelta eri suunnalta. 

Asiakaskohtaamiset ja vertaisryhmät ovat kokeneet viimeisen vuoden aikana ison digiloikan. Loikka on ollut positiivinen hyppy kaikille ja tavoittanut paljon uusia omaisia. Huomasin, että moni omainen on kokenut, että toimintoihin osallistuminen on ollut helpompaa. Kynnys osallistua vertaistoimintaan on matalampi, kun siihen voi osallistua omalta kotisohvalta. Silti nämä kohtaamiset ovat olleet aitoja ja lämpimiä sekä toisia tukevia. Tämä välittyi myös minulle.   

Olen saanut osallistua mukaan useampaan erilaiseen vertaisryhmään. Kaikki nämä ryhmät ovat olleet paikallaan ja tärkeitä osallistujille. Näis kaikissa toistuu yhteiset teemat: oma jaksaminen, omat rajat, syyllisyys sekä huoli. Näistä sanoista huolimatta, myös rakkaus ja välittäminen sekä toivo välittyvät vahvasti kaikissa keskusteluissaKaikilla osallistujilla on vahva usko, että huominen on parempi ja että joskus asiat ovat hyvin. Toivo paremmasta ja tulevaisuudesta pitää meidät kaikki pinnalla, uskotaan siihen.  

Kiitos teille kaikille ja hyvää kevättä!  Toivottaa Anu Ågren

Lisätiedot ja yhteydenotot

Aiheesta muualla

 

 

Pin It on Pinterest