FinFami Uusimaa ry:n jalkautuvan omaistoiminnan ydinajatuksena on tavoittaa perheitä ja ammattilaisia koko Uudenmaan alueella. Toimintaa viedään paikalliselle tasolle kasvotusten sekä ”skypettämällä”.
Perheille ja kuntalaisille suunnattuja toimintoja ovat erilaiset ryhmätoiminnat, infoillat ja tapahtumat. Ammattilaisten pariin jalkaudutaan työryhmiin, koulutuspäiville ja osastoille keskustelemaan perhe- ja omaistyön tärkeydestä. Kevät alkaa pikkuhiljaa kääntymään kesäksi, jolloin ajatuksiin saapuu katsaus mitä tuli tehtyä, syksyn suunnittelu ja myös mahdolliset uudet rahoitushakemukset. Ennen kesää vierailemme vielä ainakin Auroran ensipsykoosiosaston koulutuspäivillä. Ryhmätoiminnoista ”kesälomaa” odottavat vielä Hyvinkään perheryhmä ja Jorvin omaistenryhmä.

On tärkeää tiedostaa, että perhe- ja omaistyön toiminta Uudenmaan alueella ei ole yksin FinFamin tuottamaan vaan sitä tehdään monen tärkeän yhteistyökumppanin kanssa. Yhteistyön voimaa ei kannata väheksyä! Osa näistä toiminnoista ei näy FinFamin Uusimaa ry:n internetsivuilla, koska kyse on esimerkiksi hoitoyksiköiden kanssa järjestetyistä omais- tai perheryhmistä. Tiedon näistä kokonaisuuksista välittää yhteistyötahoja oleva yksikkö. Keväällä -18 tällaisia järjestettiin mm. Kirkkonummen mielenterveyspalveluiden, HUS Jorvin sairaalan ja HUS Vernissakadun psykoosipoliklinikan kanssa. Syksyn ryhmiä ryhmätoiminnat ovat hahmottumassa ja olemme läsnä yhteistyössä hoitavan yksikön kanssa ainakin Kirkkonummella, Riihimäellä, Hyvinkäällä ja Espoossa ja Vantaalla. Mikä tärkeää toimintaa on siellä missä perheen hätä on suuri.

Aurinkoista kesän odottelua ja otathan yhteyttä, jos heräsi ajatuksia jalkautuvasta omaistoiminnasta!

Lopuksi, istahda sohvalle ja kuuntele Haloo Helsingin kappale Tuntematon, se sisältää meheviä ajatuksia vuorovaikutuksesta ja ihmisyydestä.

Terkuin Petteri

Lisätiedot ja yhteydenotot

Petteri Liikanen
Petteri Liikanen

Järjestöasiantuntija

p. 050 576 8531
[email protected]

Pin It on Pinterest