Tuikku on monessa mukana – niin läheisen kuin myös mielenterveyskuntoutujan arjessa.

Tarjolla on sekä ryhmämuotoista toimintaa, kuin myös yksilötapaamisia – vahvalla palveluohjauksellisella työotteella, huomioiden jokaisen omat toiveet ja voimavarat.

Yhdistyksen tiloissa, katutason Tuikku-Kohtaamossa, järjestetään joka viikko kaksi säännöllisesti kokoontuvaa ryhmää:

Tiistaikahvio on tarkoitettu niin läheisille kuin kuntoutujillekin, mutta myös kaikille yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneille. Kaikille avoin Tiistaikahvio on hyvä paikka rikkoa ennakkoluuloja ja kohdata toisia ihmisiä.

Toivotorstai on mielenterveys- ja päihdekuntoutujien läheisille tarkoitettu avoin ryhmä. Toivotorstaissa läheinen voi saada vertaistuesta uutta näkökulmaa ja voimaa omaan hyvinvointiinsa. Ja kuten eräs ryhmässä käyvä läheinen totesi: ”Jaettu huoli on keveämpi kantaa.”

Pääasiassa kuntoutujan kanssa tehtävä jalkautuva palveluohjaus puolestaan antaa mahdollisuuden tuoda käytännönläheistä näkökulmaa myös läheisryhmiin.

Tuikku-toiminnan palveluohjauksellinen työote perustuu siihen, että koskaan ei tehdä puolesta, vaan autetaan ja annetaan läheisen tai kuntoutujan kokea onnistumisen riemu! Jokaisen kuuluu saada olla oman elämänsä herra. Toimintaa ohjaa myös ajatus siitä, että vaikka emme voi ottaa ”pahaa” pois, voimme tarjota kuitenkin jotain mielekästä rinnalle.

Hyvää kesää TOIVOO toivolaiset ja Merja!

Tuikku-Kohtaamon elämänpuu

Tuikku-kohtaamon elämänpuu. Löytää ystäviä, jotka juurtuvat elämään. Oikeus olla myös iloinen, naurukin on toisinaan paikallaan vaikeassa tilanteessa. Turvallinen paikka puhua. Jaettu huoli on paljon kevyempi kantaa - omainen Raili vuodelta 2004. Oman hyvinvoinnin säteileminen lähiympäristöön. Mukavaa seuraa. Mella on kuin toinen äiti, Miia, 29v. Oma voima. Vertaistukea. Oppia välittämään ja pitämään huolta taas itsestä. Lakata murehtimasta, löytää levollisuus ja rauha. Kohtaamisen jälkeen on kevyempi ja helpompi olo. Toivotorstai antoi toivoa elämään.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Aiheesta muualla

Pin It on Pinterest