Pariskuntakurssi toteutui syksyn viimeisimpänä viikonloppukurssina marraskuun hämäryydessä hotelli Nuuksiossa. Kurssille osallistui seitsemän pariskuntaa, joiden arkea varjostaa toisen psyykkinen oireilu.

Viikonlopun ohjelma toi pariskuntien työstettäväksi painavaa asiaa psyykkisestä oireilusta suhteessa pariskunnan arkeen ja toisaalta myös mahdollisuuden irtiottoon arjesta, lepoon ja virkistäytymiseen. Vertaistuen toteutumisella on aina tärkeä osuus siinä, että osallistujat ovat tyytyväisiä kurssiin.

FinFami Uusimaa ry:n pariskuntakurssi ei ole parisuhdekurssi, mutta vähän sitäkin. Kurssin sisältö on jonkin verran vaihdellut vuosien varrella ohjaajaparienkin vaihdellessa. Kuuntelemme aina myös kyseisen ryhmän toiveita ja tarvittaessa hienosäädämme ohjelmaa viikonlopun aikana. Yleisimpinä odotuksina tälle viikonlopulle mainittiin yhteisen ymmärryksen löytäminen, vertaistuki ja työkalut arjen haasteisiin. Tällä kertaa tehtiin paljon harjoituksia ja tehtäviä pariskuntina. Kontakti-improvisaatiossa nähtiin alavireistenkin kasvoilla hymyä ja kuultiin naurua. Tunteita herätti myös harjoitus, jossa pariskunnat antoivat arvostusta toisilleen. Sairastuneiden ja puolisoiden vertaisryhmille oli varattu jonkin verran aikaa, mutta lisää toivottiin. Kurssilaisten kesken jaettiin paljon vinkkejä arjen selviytymiskeinoista.

Oman haasteensa ohjelman rakentamiseen tuo aina se tosiasia, että osa ryhmäläisistä oireilee psyykkisesti ja liian raskasta kurssiohjelmaa ei pidä rakentaa. Syvällisempi työskentely jaksotetaan siten, että lepohetket tai mahdollisuus ulkoiluun mahtuvat myös mukaan.

Seuraava pariskuntakurssi toteutuu syksyllä 2020.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Pin It on Pinterest