Olemme MindFood-hankkeessa kehittäneet kahdenlaista toimintaa: Naapurikassia sekä Hyväntoivojia. Hyväntoivojat saivat alkunsa, kun huomasimme Naapurikassin lomassa, että ihmisillä on valtavan hyvä tahto toisia kohtaan ja halu jeesata muita ihmisiä arjessa. Naapurikassi on tuonut tämän lahjoitusten kautta näkyväksi ja halusimme tuoda sen myös kuulluksi.

Uskomme että usein haastavastakin elämäntilanteesta huolimatta arjesta löytyy tekijöitä, jotka tuovat iloa ja jaksamista ja jotain mistä olla kiitollinen ja että niiden jakamisesta voi olla tukea toiselle henkilölle. Elämäntilanteista riippumatta ihmiset toivovat toisilleen hyviä asioita. Jopa tuntemattomille.

Hyväntoivojat ovat keränneet ääniviestejä sadoilta ihmisiltä mm. ruoka-avun liepeiltä, kaduilta ja kujilta. Hyväntoivojaksi on voinut ryhtyä siinä hetkessä kadulla, paikan päällä ilman koulutusta Olemme taltioineet äänitteiden muodossa ihmisten hyväntahtoisia toivotuksia ja vinkkejä toisten arkeen, pahan päivän varalle ja lisäämään yhteenkuuluvuuden tunnetta. Yhteiskunnan eriarvoistumisen haasteiden keskellä on tärkeä lisätä luottamusta ihmisten välille. Katso lyhyt video alta.

Hyviä asioita voi sanoa ääneen. Tällä hetkellä äänensä hyvään on antanut jo yli 700 ihmistä.

Valmis äänite julkaistaan lokakuun alussa valtakunnallisesti netissä sekä kirjastokiertueella, joka polkaistaan käyntiin keskustakirjasto Oodissa 1.10. jonka jälkeen matka jatkuu, Tampereelle, Poriin sekä yhteisiin pöytiin.

Löydät hyväntoivojat lokakuusta alkaen myös netistä. Kuuntele, veikkaan että kannattaa.

ps. Seuraava Naapurikassi starttaa taas Herttoniemen Hertassa 7.11.2019 klo 16-19.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Aiheesta muualla

Pin It on Pinterest