FinFami Uusimaan Toivotorstai kokoontuu joka torstai klo 14-19 Tuikku-Kohtaamossa Jämsänkadulla. Vertaistuellinen avoin ryhmä on suunnattu päihde- ja mielenterveyskuntoutujien omaisille ja läheisille. Tavoitteena on antaa kävijöille tietoa, tukea ja toivoa omaan jaksamiseen.

Toivotorstain kävijämäärät ovat nousseet kuluneen vuoden aikana. Monelle omaiselle Toivotorstai on ensimmäinen kosketus FinFami Uusimaan toimintaan. Palveluohjaaja Merja eli Mella ohjaa lempeästi uusia kävijöitä mukaan myös muuhun yhdistyksen toimintaan. Toki Toivotorstaista löytyy myös vakikävijöitä, jotka ovat kokeneet toiminnan omakseen. Mellan palveluohjaus esimerkit elävästä elämästä koetaan tärkeinä ja hyödyllisinä.

Toivotorstain omaisten syysterveiset: Mikä saa sinut käymään Toivossa ja mitä se sinulle merkitsee?

Toivosta saan toivoa tulevaan. On ihana tavata ”kohtalotovereita”. Hyvä kun voi rehellisesti puhua asioista ja toiset ymmärtävät.

Käyn toivossa koska elämässä sattuu. Kun kaikki ei tunnu kulkevan hallitusti, kun tuntuu että se, että olen rinnalla kulkija ei pelkästään riitä, kun tunnen itseni voimattomaksi, riittämättömäksi.

Voin kertoa miltä minusta tuntuu ja kuulen vertaisia elämänkokemuksia/ -tilanteita ja ehkä vinkkejä ja kullan arvoisia neuvoja tilanteisiin, joissa juuri minä ”kamppailen”.

Saan todella ystävällisen ja hyväksytyn vastaanoton. Olen hetken rauhallinen ja voimaannun. Kahvi tuoksuu ja tunnen että olen juuri minun murheideni kanssa tuettu, tervetullut.

Vertaisten kuuleminen. Omien tunteiden ja kokemusten jako. Pois kotoa, masennuksen hoitona.

Oman aikuisen pojan takia. Helpottaa tosi paljon, kun saan vertaistukea enkä ole näiden asioiden kanssa yksin.

Toivosta saa vertaistukea ja sieltä lähtee aina mieli kevyempänä pois.

Toivo on minulle viikon kohokohta ja pyrin aina pääsemään paikalle. Toivossa saa muilta käytännön vinkkejä ja se on turvallinen paikka puhua. Paikka on kodikas ja vetäjä huippu. Osaa katsoa, että kaikki, jotka haluavat saavat puhua. Paikassa on myös todella hyvin esillä yhdistyksen eri toiminnasta kertovia esitteitä ja vetäjä muistuttaa meitä kaikista tilaisuuksista.

Vertaistukea, uusia ystäviä ja mielenkiintoisia luentoja.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Aiheesta muualla

Pin It on Pinterest