Tuki- ja neuvontatyöryhmä on hajaantunut etätöihin ympäri pääkaupunkiseutua. Olemme silti omaisten tavoitettavissa. Tapaamiset ovat vaihtuneet puheluiksi. Ryhmät, kurssit ja tapahtumat ovat ainakin kuukauden ajalta peruttu, mutta suunnittelemme uusia tapoja mahdollistaa myös vertaistuki ja otamme huomioon sen, että koko kevään ohjelma vaatii uutta suunnittelua.

Viimeksi kun yritin keksiä tekstiä uutiskirjeen johdantoon, ajattelin että maaliskuussa ei ole mitään erikoista. Enpä arvannut kuinka erikoinen tästä kuusta ja keväästä tuleekaan.

Palasin lomareissulta 13.3. ja sain tiedon, etten voi tulla työpaikalle kahteen viikkoon ulkomaanmatkan vuoksi. Tapahtumia ja ryhmiä alettiin perua. Nyt muutamaa päivää myöhemmin moni muukaan ei enää mene työpaikalle. Tai toisin sanoen vain ne menevät, joita ei ole kielletty tai jotka on määrätty. Päivä päivältä elämä muuttuu kummallisemmaksi. Sopeudumme asia kerrallaan siihen, mikä pari viikkoa sitten olisi kuulostanut todella oudolta. Koulut, kirjastot ja museot suljetaan. Jos olisi joku paikka, minne mennä, monikaan ei edes haluaisi mennä tartuntariskin pelossa. Mutta kotioloissa oleminenkin on monelle raskasta.

Siinä missä toinen kokee rauhoittavana tiedon, että nyt ei tarvitse mennä minnekään, toinen ahdistuu. Toisaalta moni joutuu lähtemään töihin, vaikkei ehkä haluaisi eikä edes uskaltaisi. Se mikä on toiselle hyvä, on toiselle huono. Elämäntilanteet ovat ihmisillä kovin erilaisia ja koronavirukseen liittyvät asiat ajavat monet perheen eri tavoin ahdinkoon.

Käsienpesuohjeita on saatu jo riittävästi, mutta miten pärjäämme koronaviruksen kanssa henkisesti? Tästä Mieli ry:n uutisesta ja Apu-lehden artikkelista voisi olla apua.

Tähän artikkeliin oli tarkoitus kirjoittaa tuki- ja neuvontatyöryhmän kuulumisia. Tällä kertaa ne eivät ole samoja kuin aina ennenkin. On kyllä puurrettu omaistyön parissa, odoteltu milloin talveton talvi muuttuu kevääksi ja syksyäkin alettu jo suunnitella. Mutta tällä hetkellä teemme omaistyötä kuka minnekin läppärinsä kanssa päätyneenä. Tapaamiset ovat vaihtuneet puheluiksi. Ryhmät, kurssit ja tapahtumat ovat ainakin kuukauden ajalta peruttu. Onneksi tekniikka etätöihin on olemassa, käytettävissämme on monia alustoja. Rästihommia riittää, mutta syyskauden suunnittelun lisäksi näyttää siltä, että kevätkin on suunniteltava uusiksi. Emme pysty ennustamaan, miten koronavirus meitä jatkossa koettelee ja kuinka se vaikuttaa yhdistyksen toimintaan. Pyrimme siis pysymään ajan tasalla, olemaan joustavia ja avoimia uusille ideoille ja toimintatavoille. Tämä tilanne tuottaa varmasti myös jotain hyvää.

Haluamme edelleen tukea erityisesti psyykkisesti sairastuneiden läheisiä ja perheitä tässä oudossa tilanteessa, joka Suomea koettelee. Seuraile siis ilmoitteluamme somessa ja nettisivuilla. Ja ota tarvittaessa yhteyttä!

 

Lisätiedot ja yhteydenotot

Pin It on Pinterest