Kaisa

Kaisa on kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastavan Mikon esimies, mutta myös läheisin työkaveri. Tämä on hänen tarinansa.

Miltä tuntuu?

Olin hyvin järkyttynyt ja yllättynyt Mikon sairaudesta aikoinaan. Mikko oli ollut vuosia luotettava työntekijä, joten hänen sairastumisensa oli uusi tilanne. Mikolla oli suuri projekti kesken silloin 8 vuotta sitten, ja tilanne kulminoitui hänen sekavaan käytökseensä. Sain yhteistyökumppaneiltani palautetta, että Mikko oli soittanut heille sekavia puheluita ilta-aikaan ja hän puhui töissä tauotta. Hänen projektinsa ei enää edennyt ja minun oli pakko puuttua tilanteeseen. Vietyäni hänet työterveyslääkäriin olin itse todella järkyttynyt tilanteesta. Koin huonoa omaatuntoa, kun en ollut tajunnut tilanteen vakavuutta aiemmin. Tilanne oli kaikin puolin täysin uusi ja traumatisoiva. Mikon palattua töihin luottamus piti rakentaa uudelleen, sillä Mikon sairastuttua hänen työnsä kaatuivat minun niskaani.

Miten työstetty?

Sain tilanteeseen ensiapua työterveyslääkäriltä, joka hoiti myös Mikkoa. Tämän lisäksi kävin pitkään myös juttelemassa työterveyden psykologin kanssa. Mikon palattua töihin olemme myös yhdessä purkaneet kokemuksiamme ja rakentaneet luottamussuhdetta uudelleen. Alkuun huomasin itsessäni luottamuspulaa, mutta työterveyslääkärin kanssa yhdessä tehty työhönpaluun suunnitelma auttoi meitä kaikkia.

Mistä toivoa nyt?

Tilanne opetti minua esimiehenä ja olen kiitollinen kokemastani. Ajattelen nykyään olevani parempi esimies tulevaisuutta ajatellen. Olen myös uudistanut työpaikkamme sisäisiä prosesseja työntekijän sairastuttua, ja siitä on jo nyt 8 vuoden aikana ollut paljon hyötyä. Saan puhtia tulevaan myös siitä, kun huomaan Mikon voivan hyvin työssään. Olemme tarkastelleet Mikon ja muidenkin työntekijöiden työtaakkaa uudesta näkökulmasta niin, että jatkossa tämänkaltaiset tilanteet voisi välttää.

Kaisa

Kaisa on 41-vuotias. Hän toimii kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön sairastuneen Mikon esimiehenä, mutta on myös Mikon läheisimpiä työkavereita.

Palaa Mikon tarinaan

Palaa tarinoiden pääsivulle

Pin It on Pinterest