Mindfood -hankkeen tavoitteena on vähentää yksinäisyyden tunteen kokemusta, lisätä oman elämän toivon ja merkityksen kokemusta, sekä lisätä luottamusta kanssaihmisiin ja ammattilaisiin. Tavoitteena on myös mahdollistaa ruoka-avun saajalle kokemus vastavuoroisuudesta. Välillisenä tavoitteena on häpeän ja eriarvoisuuden kokemuksen vähentäminen sekä kohderyhmän äänen kuulluksi tuleminen.

Naapurikaasi keräystä on muokattu tähän poikkeukselliseen aikaan paremmin sopivaksi ja keräyksiä on jatkettu tiiviissä yhteistyössä Herttoniemen seurakunnan diakonian ja K-supermarket Hertan kanssa. Hertassa on parhaillaan menossa rullakkokeräys, joka on toistaiseksi käynnissä aina kaupan aukioloaikoina. Lahjoitetut tuotteet toimitetaan 2 kertaa viikossa kirkolle, josta ne lähtevät eteenpäin diakonin kautta. Kasseja on myös toimitettu riskiryhmäläisten kotiovelle. Lahjoituksia on tullut todella hyvin ja kiitos tästä kuuluu naapurustolle, jotka ovat halunneet auttaa lähimmäisiään tässä tiukassa tilanteessa. Pienikin apu on nyt tärkeää, koska ihmisten taloudelliset tilanteet ovat haastavia. Diakoniatyön mukaan tarve kasvaa koko ajan ja uusia avunpyyntöjä tulee lisää.
Ihmisten auttamishalu on ollut todella koskettavaa. Meitä kaikkia ympäröi hyväntahtoiset ihmiset ja se on varsinkin nyt erityisen arvokasta.

Hyväntoivojat Facebook -sivuilla jatketaan hyvän levittämistä ympärillemme. Hyväntahtoisia ihmisiä on ollut enemmän kuin uskoimmekaan. Hyväntoivojiin on helppo osallistua kenen vaan postaamalla oma tervehdys ja kotoa ei tarvitse edes poistua. Sivut saavat koko ajan lisää seuraajia ja tykkäyksiä ja tämä on todella upeaa. Näin voimme jokainen olla toinen toisemme tukena ja välittää ympärillemme hyvää.

Tässä muutamia suoria lainauksia keräämistämme materiaaleista:

”Yhdessä toimiminen luo toivoa”

”Autetaan yhdessä toisiamme”

”Luota siihen, että vaikeuksien jälkeen koittaa jotain hyvää.”

Toivomme sinulle kaikkea hyvää. Ollaan etäällä, mutta yhdessä.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Pin It on Pinterest