Valitse sivu

MindFood

Tietoa projektista

MindFood on valtakunnallinen FinFami Uusimaa ry:n hallinnoima kehittämishanke, joka käynnistyi 1.3.2018. STEA on myöntänyt hankkeelle kolmen vuoden rahoituksen. Hankkeen kohderyhmänä ovat haastavassa elämäntilanteessa olevat yksilöt ja perheet jotka ovat ruoka avun piirissä.

Hankkeen toteutuksen lähtökohtana on kokeilukulttuuri. Hanke tarjoaa järjestöeväät toivosta, sosiaalisesta osallisuudesta ja tasa-arvoisesta kohtaamisesta vapaaehtoistyön, kulttuurin sekä voimavaravalmennuksen kautta.

Tavoitteena on vähentää yksinäisyyden tunteen kokemusta, lisätä oman elämän toivon ja merkityksen kokemusta, sekä lisätä luottamusta kanssaihmisiin ja ammattilaisiin. Tavoitteena on myös mahdollistaa ruoka-avun saajalle kokemus vastavuoroisuudesta. Välillisenä tavoitteena on häpeän ja eriarvoisuuden kokemuksen vähentäminen sekä kohderyhmän äänen kuulluksi tuleminen.

Toiminta pohjautuu Kuka seisoo leipäjonossa -tutkimusaineistosta nousseeseen tietoon, että ihmisten nostaminen ruokaköyhyydestä vaatii ruoanjakelun oheen myös muuta tukea. Ruoka-avussa voidaan tavoittaa ihmisiä, joita järjestöt tai muut palvelut eivät muuten tavoita.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Kukunori ry:n kanssa.

Toiminta

Naapurikassi

Naapurikassi-toiminta on arkeen muotoiltu toimintamalli, joka toimii siellä missä ihmiset ovat jo valmiiksi: lähikaupassa. Naapurikassin perusajatus on tarjota helppo ja konkreettinen keino tukea naapuruston ihmisiä tiukassa taloudellisessa tilanteessa, yhteistyössä alueen diakoniatyön ja lähikaupan kanssa.

Naapurikassin toiminta pähkinänkuoressa:

  1. Menet omille ruokaostoksille kauppaan, jossa Naapurikassikeräys on käynnissä.
  2. Ostat tuotteen ja lahjoitat sen kassojen läheisyydessä olevaan keräyspisteeseen.

Me toimitamme Naapurikassit perille alueen diakoniatyön kanssa niitä tarvitseville!

Naapurikassin Facebook-sivut

Artikkeli: Naapurikassi herättää auttamishalua (julkaistu 3.10.2018)

Hyväntoivojat

Haluamme levittää hyvää fiilistä ja toivoa paremmasta.

Hyväntoivojat ovat keränneet ääniviestejä sadoilta ihmisiltä mm. ruoka-avun liepeiltä, kaduilta ja kujilta, toreilta ja turuilta.

Erilaisista elämäntilanteista riippumatta ihmiset toivovat toisilleen hyviä asioista.

Joskus jo viesti siitä, että ei ole yksin, voi jeesata arjessa eteenpäin.

Valmis äänite julkaistaan lokakuun alussa 2019 valtakunnallisesti verkossa sekä kirjastokiertueella, joka polkaistaan käyntiin keskuskirjasto Oodissa 1.10. Sen jälkeen matka jatkuu Tampereelle ja Poriin sekä yhteisiin pöytiin.

Löydät hyväntoivojat lokakuusta alkaen myös verkosta.

Kuuntele, veikkaan että kannattaa.

Ajankohtaista

MindFood-hankkeen kuulumisia

MindFood-hankkeen kuulumisia

Heissan täältä meidän tiimiltämme, joka on saanut riveihinsä karvaisen vahvistuksen! Tiimimme uusin vahvistus on Ukko, pieni chihuahua. ❤️ ❤️ MindFoodin hihat on kääritty ja ovat hommat lähteneet rullaamaan. Viime aikoina mediassa on paljon noussut esille niukkuudessa...

lue lisää
Naapurikassi herättää auttamishalua

Naapurikassi herättää auttamishalua

Idea Naapurikassista lähti ihmisten arjesta käsin. Monet ihmiset, joita olemme tavanneet ruoka-avussa ja joiden kanssa olemme jutelleet, kokivat tärkeäksi sen, että he voivat itse valmistaa ruoan kotona. Samaan aikaan uskoimme, että suurin osa ihmisistä on halukkaita...

lue lisää

Ota yhteyttä

Katariina Raivio
Katariina Raivio

Projektikoordinaattori

p. 040 187 4391
[email protected]

Maarit Visala
Maarit Visala

Projektityöntekijä

p. 040 830 8268
[email protected]

Tiina Miinalainen
Tiina Miinalainen

Projektityöntekijä

Henrik Linnavirta
Henrik Linnavirta

Projektityöntekijä

Pin It on Pinterest