Kohtaamo

Kohtaamo on kolmevuotinen hanke, joka on tuettu Veikkauksen tuotoilla. Hanke käynnistyi keväällä 2016. Toiminnan punaisena lankana on mahdollistaa kohderyhmälle kuulluksi ja kohdatuksi tulemisen kokemus, sekä kehittää matalan kynnyksen vapaaehtoistoiminnan muotoja.

Hankkeen puitteissa ja vapaaehtoisten avustuksella on tarjottu aiemmin kahdenkeskisiä keskusteluhetkiä, ryhmätoimintaa sekä teemailtoja yhteistyötahojen kanssa. Kohtaamon vapaaehtoisten vetämiä ryhmiä ovat mm. Hyvän mielen konkarit sekä Miesten saunailtamat. Osana hanketta on myös jalkauduttu säännöllisesti ihmisten pariin vapaaehtoisten voimin.

Kohtaamon kello viiden tee

Kohtaamon kello viiden tee on kaikille avoin tilaisuus tulla kuulemaan erilaisista elämänkokemuksista. Teemailta järjestetään yhteistyössä KoKoA:n kanssa.

Teehetki pidetään 1 – 2 kertaa kuukaudessa keskiviikkoisin klo 17.00 – 18.30 erikseen ilmoitettuna ajankohtana.

Seuraava ajankohta

Keskiviikkona 28. helmikuuta klo 17.00 – 18.30

Illan teemana omakohtainen tarina häpeästä.

 

Pia häpesi painoaan yli 40 vuotta: ”Kuvittelin jopa, ettei rakkaus ole minua varten”

Elämää kahlitsevaa häpeää voi olla vaikea tunnistaa. Ylipainon synnyttämä häpeä rampautti Pian, 44, elämän vuosikymmenten ajaksi. – Tajusin, että olen koko ikäni kiusannut itseäni, Pia sanoo. Onneksi häpeästä voi myös päästä irti.

Podcastit

Hankkeen viimeisenä vuonna 2018 toiminnan pääpaino on podcast-sarjan tekemisessä ja levittämisessä. Podcast sarja tarjoaa ihmisille mahdollisuuden kertoa nimettömänä omasta elämästään ja toimia vertaisena äänitteiden välityksellä.

Sarja esittelee ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa, joilla on kokemusta muun muassa yksinäisyydestä, masennuksesta, huumeriippuvuudesta, köyhyydestä, tai tilanteista joissa läheisellä on mielenterveyden haasteita.

Sarjaa tullaan kuulemaan eri alustoilla sekä Lapinlahden Lähteen kahvilassa sekä mahdollisesti myös muissa kahviloissa.

Tutustu podcast-sarjaan: Kohdatut

Lisätietoja

Katariina Raivio

Projektikoordinaattori
p. 040 773 3262
katariina@finfamiuusimaa.fi

Pin It on Pinterest